accident_nadlac1Două autocare pline cu pasageri s-au ciocnit, în această dimineaţă, la Nădlac. În urma impactului trei oameni au murit, iar alţi 25 sunt răniţi grav. Unul dintre autocare venea din Spania, iar celălalt plecase din Târgu Secuiesc cu destinaţia Ungaria. La locul accidentului au fost mobilizate 11 ambulanţe, patru echipaje SMURD şi şapte echipaje ale serviciului judeţean de ambulanţă.
accident_nadlac„La Unitatea de Primiri Urgenţe Arad avem în acest moment 21 de victime, dintre care două în stare critică şi 19 stabile. Din cei stabili, patru sunt copii”, a declarat Monica Puticiu, coordonator SMURD Arad. Patru dintre răniţi au refuzat internarea. Persoanele decedate sunt şoferi, doi din autobuzul care venea de la Târgu Secuiesc şi unul din cel care venea din Spania. Din declaraţiile martorilor se pare că accidentul a avut loc la ora 3.30, în condiţii de vreme rea, pe ploaie, într-o curbă de 90 de grade. Autocarul care venea din Spania a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit de autobuzul care făcea cursa Târgu Secuiesc – Budapesta. Până la sosirea altor autocare cu care să-şi continue drumul, pasagerii au fost duşi la sediul Căminului Cultural din Nădlac, unde au primit cazare, mâncare şi apă. Pasagerii care veneau din Spania spun că totul s-a întâmplat din cauza vitezei.
„După accident a fost isterie în autocar. A fost o explozie. Lumea vroia să iasă şi pe geam. Uşile erau blocate. Şoferul era blocat. Nu dormea nimeni. Toţi eram bucuroşi că am intrat în ţară. Eu eram la al doilea scaun după şofer şi m-am lăsat în jos, că dacă nu cine ştie ce păţeam”, spune unul dintre pasagerii care era în autocarul ce venea din Spania.
 Claudia Untaru Crețu 

Recomandările redacției