Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a luat, joi, două noi hotărâri, legate de intrarea a noi unități administrativ-teritoriale în diferite categorii de incidență a cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2, pentru perioada 15 octombrie-28 octombrie 2021.

Astfel, la finalul celor 14 zile, Săvârșin coboară în categoria incidențelor cuprinse între 3 și 4 la mia de locuitori, conform incidenței de 3,45, astfel încât pentru următoarele 14 zile va avea restricțiile aferente. 

În ceea ce privește incidențele cuprinse între 4 și 6/1000 de locuitori, Zimandu Nou continuă cu încă 14 zile în această categorie. Felnac, Bocsig și Gurahonț cresc în această categorie de la incedențe cuprinse între 3 și 4, astfel încât își păstrează termenul, dar accesul în sălile de sport se va face în baza certificatului verde. Termene: Felnac și Gurahonț – 22.10, Bocsig – 23.10.

Localitatea nouă din categoria incidențelor de peste 6/1000 de locuitori este Ignești. La Vărădia de Mureș și Sebiș rata incidenței s-a menținut peste 6 la finalul celor 14 zile, astfel încât restricțiile din această categorie se vor mai aplica pe durata a încă unui termen de două săptămâni.  Se aplică următoarele măsuri: închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend până când incidența va scădea sub 5,5. Masca este obligatorie și în exteriorul clădirilor.

Trei localități noi au incidențe de peste 7,5/1000 de locuitori: Bârzava, Tauț, Dorobanți Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii până când incidența va scădea sub 7. Masca este obligatorie și în exteriorul clădirilor.

Recomandările redacției