Ca și restul formațiilor din prima jumătate a clasamentului seriei IV-a a Ligii a III-a, Național Sebiș așteaptă cu interes rezolvarea contestațiilor depuse împotriva celor de la ACS Șirineasa. Dacă formația din Valea Jiului va fi depunctată sau i se va interzice dreptul de promovare, fiindcă a utilizat fotba­liști legitimați pe o societate ce nu mai există, atunci lupta la vârf se încinge rău de tot la primăvară.
Deocamdată, sebișenii știu că orice ar fi au de tras în cele șase-șapte săptămâni rămase până la reluarea meciurilor pe puncte, iar restartul va fi dat azi. Reunirea lotului va avea loc la stadionul „Crișana” la ora 15, dar primul antrenament al anului va avea loc marți dimineață. Până una alta, noutățile lotului sunt puține și deloc sonore.
Managerul cu atribuții de antrenor, Călin Cojocaru, mizează pe prezența a trei fotbaliști de profil defensiv, doi dintre ei venind de la sute de kilometri distanță. Vorbim despre Mădălin Pîslaru (26 de ani), un fundaș central/stânga de la Sporting Roșiori (locul 11 din C3), care a fost cândva și în lotul celor de la CS Mioveni. Apoi, de la Constanța, ajunge Tudor Țăranu, fiul unui fost fotbalist cunoscut pe Litoral, Sandu Țăranu. Acesta are 19 ani și a făcut parte și din lotul lui FCSB în prima parte a stagiunii. Stagiunea trecută, fundașul central/dreapta a pus umărul la promovarea în Liga a III-a a celor de la Farul, iar ca junior a mai trecut și pe la Viitorul.
În fine, în atenția Sebișului a intrat și Andrei Dagău. Considerat unul dintre cei mai talentați portari arădeni, Dagău are doar 17 ani și un sezon plin în spate în Liga 4-a, la Cetate Săvîrșin și Șoimii Șimand. Totodată, apără buturile echipei Under 21 a Șimandului, în campionatul național de futsal, iar pe 3 februarie, alături de alți doi fotbaliști ai Viitorului, Poșta și Covaci, va participa la un stagiu de pregătire în curtea divizionarei secunde italiene, Novara.  Dar, în vizorul Sebișului se află și Marinel Creța, portar la UTA, care ar putea fi împrumutat pe malul Crișului Alb până la vară.
Cert este că în afara fotba­liștilor de care s-au despărțit benevol la finalul anului trecut, respectiv Dică, Bârsănel, Livan și Vlădescu, restul fotbaliștilor au rămas pe loc.
„Nu mai pleacă nimeni decât în condiții speciale. Adică dacă au oferte de la primele două ligi și în condiții avantajoase și pentru club. În schimb, mai vizăm două transferuri grele, un mijlocaș central ofensiv și un atacant”, spune Călin Cojocaru.
După prima fază a pregătirii, cea de reacomodare cu efortul, demarează etapa de meciurilor de verificare. Miercuri, 24 ia­nuarie, Naționalul a programat primul test al iernii. Adversari le sunt vecinii de la CS Ineu, pentru ca trei zile mai târziu să aibă loc prima partidă cu o echipă timi­șoreană. Naționalul va călători pe Bega pentru a da piept cu ASU Poli, formația clasată pe locul 5 în eșalonul secund. Pe 29 ianuarie, la Sebiș ajung poliștii de prima ligă ai lui Ionuț Popa, iar pe 31 e rândul Ripensiei să evolueze pe malul Crișului Alb. În februarie, seria amicalelor e deschisă cu liderul Ligii a IV-a Arad, Crișul Chișineu Criș, iar o săptămână mai târziu, delegația „alb-albastră” des­cinde la Ghiroda, pentru a-și măsura forțele cu colega de serie, ACS Ghiroda. Pentru data de 13 februarie, Naționalul încă își caută un partener de întrecere, pentru ca pe 17 să joace contra Unirii Sântana, teamul preluat în această iarnă de Dan Cuedan.
Călin Cojocaru și Cosmin Merșca vor conduce și un cantonament pe plan local ce va demara undeva pe finalul acestei luni. Teoretic, meciurile pe puncte în Liga a 3-a se vor relua pe 3 martie, însă nu e exclus ca startul să fie devansat cu o săptămână, la data la care începe și Liga a II-a.

Recomandările redacției