accident beatTrei persoane din Arad au ajuns, ieri, la spital după ce un şofer băut a provocat un carambol. Accidentul a avut loc pe strada Ogorului la ieşirea din municipiul Arad către Zădăreni, iar şoferul vinovat nu a oprit la semnul STOP, nu a acordat priortate şi a intrat din plin într-un microbuz care circula regulamentar, în care se aflau două persoane.
În urma impactului, maşina care a provocat accidentul a ricoşat în poarta şi gardul unei localnice, însă până să ajungă în poartă, a mai avariat o maşină parcată regulamentar. Poliţiştii au constatat că şoferul vinovat de producerea accidentului era băut. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului, conducătorul unui autoturism Opel, circula pe strada Molidului din municipiul Arad, ajungând la intersecţia cu strada Ogorului, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism Peugeot care circula regulamentar dinspre Zădăreni spre Calea Timişoarei. În urma impactului, ambele autoturisme au suferit avarii. De asemenea, trei persoane au fost rănite – ambii conducători auto şi un pasager aflat în autoturismul Peugeot. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, la unul dintre ei rezultatul a fost pozitiv: 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, facem cercetări în continuare să stabilim cauza producerii accidentului”, a declarat comisarul Doru Ivan din cadrul Biroului Rutier Arad.
Şoferul vinovat este cercetat pentru vătămare corporală, dar şi pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice pe drumurile publice.
(C.U.)

Recomandările redacției