Trei persoane au murit din cauza neatenției unui angajat al Spitalului Victor Babeș

0
414

Alimentarea cu oxigen din autospeciala de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș, din București, s-a blocat din cauza greșelii unui angajat, arată primele concluzii în dosarul producerii acestei tragedii.

Amintim că, trei bolnavi de Covid-19, care erau internați acolo, au murit în data de 12 aprilie.

Expertiza ajunsă recent la dosar arată că o eroare umană a dus la supra-alimentarea instalației și la blocarea aparaturii medicale.

Primele concluzii ale anchetei arată că un angajat al spitalului, din cadrul personalului tehnic, trimis să verifice instalația de oxigen, ar fi manevrat-o greșit și asta ar fi dus la închiderea alimentării cu oxigen.

În acest dosar, polițiștii de la Omoruri au cerut o percheziție informatice, pentru a stabili dacă a fost o eroare de soft care a dus la oprirea aparatelor sau dacă cineva a manevrat greșit instalația de oxigen.

Procurorii de la Parchetul București fac, astăzi, audieri în acest dosar penal deschis după tragedia din TIR-ul ATI de la Victor Babeș.

Cercetările vizează fapte de ucidere din culpă, după ce în 12 aprilie trei pacienți care erau în TIR-ul ATI de la Victor Babeș au murit în urma unei probleme la instalația de oxigen. În unitatea mobilă mai erau cinci pacineți, care au fost transferați la alte spitale.

În această anchetă au dat deja declarații mai multe persoane – personal tehnic care supraveghea aparatele, personal medical care era pe tură. Medicii și asistenții au povestit ce s-a întâmplat și cum au decurs zilele anterioare, atenția principală fiind axată pe eventuale alerte care să fi existat și care să pună sub semn de întrebare modul în care a funcționat aparatura medicală.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste șase Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Primele informații după producerea tragediei indicau că reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. În plus, acesta a și părăsit incinta spitalului, spunea DSU, conform digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.