Trei proiecte noi, ce se depun în următoarea perioadă, vor continua modernizarea comunei Păuliș

0
581

Modernizarea comunei Păuliș prin noi proiecte continuă și în perioda următoare. Astfel, administrația comunei Păuliș a studiat ofertele de finanțare ale AFIR pentru a putea decide în cunoștință de cauză care dintre măsuri răspund unor nevoi de dezvoltare ale comunei precum și care dintre ele pot fi accesate cu șanse de succes.
După cum ne preciza primarul comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară – mereu preocupat de atragerea a cât mai substanțiale fonduri europene pentru dezvoltarea comunei – două astfel de ocazii au fost fructificate prin proiecte deja finali­zate, al treilea fiind în lucru.

„Pe Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltarea Rurală, Primăria Comunei Păuliș a pregătit două proiecte pe Submăsura 7.2.
Iată ce cuprind cele două proiecte. Unul este axat pe «Infrastructura rutieră de interes local», proiect în valoare de 1.000.000 Euro pentru modernizarea și asfaltarea străzilor în comuna Păuliș, res­pectiv localitățile Păuliș și Sâmbăteni, lungimea totală fiind de 8 km. Proiectul se va depune până la data de 31.10.2015, iar in perioada imediat următoare se va face evaluarea astfel ca în primăvara anului viitor străzile se vor asfalta. Al doilea proiect, tot pe Submasura 7.2 se va axa pe «Infrastructura educațională și socială».
Tot în această perioadă este pregătit proiectul pentru Reabilitarea și modernizarea Grădiniței PN1 Păuliș, în valoare de 200.000 Euro.
De asemenea, un al treilea proiect este în curs de finalizare, tot pe Fonduri Euro­pene pentru Submăsura 7.6, mai precis «Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural», care se va depune până la data de 30.11.2015. nu ne rămâne decât să sperăm că am lucrat bine pentru ca aceste trei proiecte să fie eligibile, astfel ca în primăvară să ne putem apuca de implementarea lor“ – aprecizat în încheiere primul edil din Păuliș.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.