Trei proiecte pentru Arad, expuse de către Ambasadorul Chinei la București

0
347

Directorul executiv al Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică a Consiliului Județean Arad,  Andrei Ando, a participat la o videoconferință cu Ambasada Republicii Populare Chineze la București, în cadrul căreia Excelența Sa, Ambasador Jiang Yu,  a precizat că Aradul este pe lista turismului internațional chinez, care urmează să pornească pe ruta Budapesta-Arad-Alba-Sibiu-Brașov (ce putem noi oferi acestor oaspeți este, în primul rând, turismul gastronomic).  

De asemenea, a mai spus că se va realiza un program de implementare a medicinei tradiționale chineze, îmbinată cu tehnicile medicinei occidentale, iar Aradul este pe lista centrelor participante;

Totodată, Aradul, oraș partener cu Timișoara în proiectul Capitală Europeană a Culturii 2023, va beneficia de activități organizate de actori culturali chinezi, a mai adăugat,  Ambasadorul Jiang Yu.

Aradul a fost reprezentat la videoconferință și de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, care a adresat Ambasadei o propunere concretă: „Propunerea mea concretă este ca simpozionul nostru „Dialoguri Româno-Chineze”, care a avut deja șapte ediții soldate și cu trei volume, să fie patronat de Ambasada Republicii Populare Chineze la București. S-ar conferi, sub înaltul său patronaj și al Excelenței Sale, doamna ambasador Jiang Yu un alt nivel acestui simpozion. Ar însemna, fără îndoială, foarte mult pentru prezent și pentru viitor”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.