N u poţi concepe viaţa fără înghe­taţă, mai ales acum, vara, însă ţi-e teamă să nu-ţi pui în pericol silueta? Fă-ţi propria îngheţată acasă! Vedetele știu reţete sănătoase, pe bază de fructe, iaurt și lapte vegetal, rapide, simple și delicioase.
Înghețată vegană cu căpșune, de la Andreea Raicu
Ingrediente: 600 g căpșune (proaspete sau congelate), două banane congelate, 250 ml lapte de cocos rece, două lingurițe îndulcitor (ștevie sau sirop de agave), câ­teva frunze de mentă).
Mod de preparare: totul se mixează până rezultă un amestec omogen și cremos, care se toarnă în forme și se lasă la congelator până îngheață. Toarnă apă caldă pe exteriorul formei pentru a scoate în­ghețata mai ușor. Se poate decora cu fulgi de cocos.
Îngheţată cu ceai verde de la Laura Cosoi
Ingrediente: trei banane mărunţite, o jumătate de linguriţă praf de ceai verde (matcha), două linguriţe de lapte de mig­dale şi două linguriţe de miere.
Mod de preparare: Ingredientele se blen­duiesc, apoi se lasă la congelator pentru câteva ore. Această îngheţată este ideală în prima parte a zilei. Foarte sănătoasă, hrănitoare, îţi dă energie pentru tot restul zilei. Laura Cosoi a aşezat biluţele de îngheţată într-o coajă de portocală, alături de biluţe de pepene galben. Combinaţia de gusturi este senzaţională.
Înghețată cu vanilie de la Oana Cuzino
Ingrediente: 2 căni caju rehidratat, ½ cană de lapte de migdale, ½ cadă de sirop de arțar, 4 linguri ulei de cocos, 1 linguriță de păstaie de vanilie măcinată, 1 linguriță de esență de vanilie, un strop de sare.
Mod de preparare: toate ingredientele se blenduiesc până rezultă o pastă omo­genă, consistentă. Amestecul se pune într-un vas și se dă la congelator 5-6 ore, sau peste noapte. Înghețata se poate decora cu fructe sau cu migdale ori caju pisat.
Fă-ți propriile combinații
Pentru înghețată în casă poți combina tot felul de ingrediente. De exemplu, mi­xează un iaurt grecesc cu o banană coaptă și un pumn de fructe de pădure congelate (mure, afine).

Recomandările redacției