Trei români au fost incluşi în comisiile CIO pentru 2020

0
394

Trei români au fost incluşi în comisiile CIO pentru 2020

Trei români, Octavian Morariu, Nadia Comăneci şi Mihai Covaliu, se regăsesc în componenţa comisiilor Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru 2020, anun­ţate joi, informează site-ul oficial al Comi­- tetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Oc­- tavian Morariu, membru CIO pentru Ro­mâ­nia, şeful comisiei CIO pentru viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă, a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia CIO de Coordonare a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022, prezidată de Juan Antonio Samaranch, şi a fost reconfirmat pentru 2020.
Din acest an, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, se va număra, alături de Nadia Comăneci, Zâna de 10 de la Montreal, printre membrii Comisiei CIO pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de Serghei Bubka. Preşedintele COSR este şi şeful comisiei de marketing şi comunicare Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC) şi membru în comisia de marketing a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC).
În concordanţă cu recomandările Agendei Olimpice 2020 privind egalitatea de gen, se observă o creştere a numărului de femei în comisiile CIO, faţă de 2019. În prezent, în cele 30 de comisii CIO, 47,7 la sută din locuri sunt ocupate de femei, faţă de 45,4 la sută în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.