lemnUn control pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură contravenţională şi infracţională din domeniul silvic, al jandarmilor realizat în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Oradea – Biroul Arad, s-a încheiat cu dosare penale pentru mai multe persoane.
Trei arădeni care transportau buşteni, cu ajutorul unui tractor au fost depistaţi în flagrant, în locul numit „Valea Ursului” din apropierea localităţii Aciuţa. Luaţi la întrebări, aceştia au recunoscut că au tăiat şi fasonat lemnele, în urmă cu câteva zile, în pădurea aflată în proprietatea unei persoane din localitate. Astfel, la faţa locului au fost găsiţi 16 arbori tăiaţi, aproximativ 35 metri cubi, în valoare de 8.900 lei, din speciile fag, carpen şi cer, arbori care nu erau marcaţi conform nor­melor silvice.
Cu toţii s-au ales cu dosare penale pentru tăiere fără drept de arbori şi furt. Prejudiciul a fost recu­perat, iar lemnul tăiat a fost lăsat în custodia proprietarului până la finalizarea cercetărilor.

Recomandările redacției