Trei școli își țin cursurile după scenariul roșu și nouăsprezece în funcție de cel galben, la Arad

0
610

Școlile din județ au fost plasate în diferite scenarii de predare, în urma ratei de incidență stabilită de DSP și ISJ, hotărâre care pleacă de la numărul de persoane confirmate cu Covid la mia de locuitori din unitățile administrativ-teritoriale. Așadar, în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 15 septembrie a.c., s-a hotărât că doar trei școli vor avea cursurile în baza „scenariului roșu”, mai exact cursurile se vor ține on-line.

Școala Gimnazială Zădăreni, Școala Gimnazială Vărădia de Mureș și Școala Gimnazială Iratoșu au „scenariu roșu”, iar 19 școli din județ își țin cursurile în „scenariul galben”. Totodată, 138 de unități de învățământ vor avea cursuri în „scenariul verde”.

Potrivit hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se aprobă scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preșcolar și școlar din județul Arad, avizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, ca urmare a analizei epidemiologice a fiecărei unități administrativ-teritoriale, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1.494/31.08.2020. Adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad nr.9603/15.09.2020 a fost înregistrată la Instituția Prefectului – Județul Arad cu nr. 7780/15.09.2020, prin care se transmite rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori, precum și Lista nominală a unităților de învățământ și scenariile de funcționare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad a transmis prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituțiilor și autorităților publice cu responsabilități în această materie, precum și unităților administrativ-teritoriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.