Trei sferturi din bătani s-au prezentat la vot

0
283

vot BataScrutinul pentru alegerea pre­ședintelui României s-a derulat în bune condiții la Bata. Secțiile de votare au fost aceleași: în Bata la sediul Primăriei; în Ţela, la Şcoala Primară; în Bacău de Mijloc și la Bulci, la Căminele Culturale.
Fără niciun incident
Ca în fiecare an, primarul Ion Micurescu și echipa sa a vegheat la buna desfășurare a alegerilor, adresând consătenilor săi îndemnul de-a ieși la vot, îndemn care se pare că a fost bine primit, prezența fiind de peste 70%.
„Și pe lista suplimentară au fost mulți, dar la noi este un caz aparte: numeroși bătani care au plecat la oraș unde au trăit zeci de ani s-au întors în sat, la casele părinților – unde stau în cea mai mare parte din an – dar nu și-au schimbat adresa. Aceștia au votat pe aceste liste: îi cunoaștem pe fiecare în parte, nu sunt străini. De asemenea, sunt și rude de la oraș care profită de timpul liber și vin în vizită la Bata și se bucură că pot să voteze împreună“ – ne spunea primarul bătan.
În ceea ce privește rezultatele votului: Klaus Iohannis a obținut 55% din voturi și Victor Ponta 29%, ceilalți obținând procente infime.
Alături de bătani a votat și fostul deputat al colegiului, profesorul Marius Gondor.
„Ne-am bucurat că a fost alături de noi și că domnia sa consideră Bata «comuna sa de suflet». Scrutinul s-a desfășurat în condiții depline de civilitate și normalitate, neînregistrându-se nici cel mai mic incident sau dis­funcționalitate“ – a spus edilul.
„Toată familia mea a votat“
În ceea ce-l privește pe primarul Ion Micurescu, domnia sa ne-a spus cu mândrie că toată familia sa a votat. „Indiferent că s-au aflat în Bata, în țară ori în afara granițelor României, toată familia mea a votat. Fiica mea cea mică se află la studii, la Paris și mi-a dat telefon după- amiaza ca să-mi spună de situația nefirească și descurajantă care a fost acolo, de așteptările lungi ca să se intre la vot. După trei ore și patruzeci de minute m-a sunat din nou ca să-mi spună fericită că a reușit să voteze. Trebuie să spun că am rămas foarte dezamăgit de felul cum au înțeles autoritățile să… organizeze acest scrutin și sper să nu mai fim nevoiți niciodată să mai trecem prin acest gen de situații“ – ne-a relatat Ion Micurescu.
În ceea ce privește opțiunea de vot, domnia sa ne-a spus clar că a votat cu Iohannis.
„Eu, de felul meu sunt un li­beral în gândire, deși iubesc enorm tradițiile strămoșești. Sunt un reformator, în general vorbind, mai ales când este vorba de îmbunătățirea substanțială a vieții oamenilor. Consider că este momentul unei schimbări majore la noi în țară și consider că un prim-pas ar fi alegerea în fruntea țării a unui președinte care să ne îndrepte către Occident. Din aceste consideren-  te – dar și din multe altele despre care vom putea vorbi cu altă ocazie, firește – eu l-am votat pe Klaus Iohannis“ – ne-a mărturisit cu since­ritate primarul Ion Micurescu.
Cât privește îndemnul pentru turul doi, primarul a adresat consătenilor săi îndemnul: „îi rog pe toți consătenii mei să participe la vot în număr și mai mare pentru că s-a dovedit că fiecare vot contează iar cu această ocazie sigur va conta foarte mult“.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.