Trei tineri au ajuns în arest, după ce polițiștii au ridicat un kilogram de cocaină la Arad

0
7753

Trei tineri, între care și un arădean, își vor petrece următoarele 30 de zile după gratii, în urma perchezițiilor ce au fost făcute în cinci locații din județul Arad. Polițiștii de la „Crimă Organizată” au ridicat peste un kilogram de cocaină, „marfă” ce urma să fie vândută în mai multe județe.

Admite propunerea Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău. În baza art.226 C.pr.pen., art.223 alin.2 C.pr.pen. raportat la art.202 alin.1, 3 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Ioniță Florin, Grigore Rareș Alexandru şi Stanciu Vasile Mădălin, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.07.2020 şi până la data de 23.08.2020. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 25.07.2020, se arată în hotărârea Tribunalului Buzău.

Așadar, un traficant de droguri de mare risc, din Arad, aflat de mai mult timp în atenția polițiștilor de la Crimă Organizată”, a fost reținut, sâmbătă, în urmă unei acțiuni în forță care a avut loc într-o localitate de lângă Timișoara. Operațiunea de prindere în flagrant a dealerului de droguri a fost organizată de polițiști din cadrul SCCO Buzău, în fața unui fast-food din localitatea Dumbrăvița, cu sprijinul mascaților de la acțiuni speciale din Timiș.

După ce a fost încătușat, bărbatul a asistat la percheziționarea autoturismului său, unde au fost descoperite mai multe pachete, în care s-ar fi aflat cantitatea de 300 g de cocaină.

Sâmbătă, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului S.V.M., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri în vederea consumului și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

În cauză s-a stabilit faptul că mai multe persoane au deținut droguri de risc și mare risc și produse susceptibile de a avea efect psihoactiv atât pentru consum propriu, cât și pentru a le comercializa către consumatori de pe raza județelor Timișoara, Arad, Buzău, Brăila și Galați.

Vineri, 24.07.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Timișoara, a unei persoane în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de 300 de grame de cocaină. În paralel, pe raza județului Buzău, în localitatea Pătârlagele, a fost identificat și oprit în trafic inculpatul S.V.M. asupra căruia a fost găsită cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină, pe care intenționa sa o comercializeze pe raza județului Buzău. La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Arad, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 1 kilogram de cocaină, cu o valoare de piață de aproximativ 100.000 de euro. Inculpatul S.V.M. a fost prezentat Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, iar la sediul DIICOT-Biroul Teritorial Buzău au fost duse și alte 3 persoane în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O București, B.C.C.O. Timișoara, S.C.C.O. ARAD, al jandarmilor din cadrul I.J.J. Arad și Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.