cannabisTrei tineri sunt suspectaţi că au procurat din Franţa rezină de cannabis, pe care au adus-o ulterior în România, unde urmau să o vândă. Aceş­- tia au fost prinşi în flagrant de poli­ţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul S.C.C.O. Arad şi de către procurorii D.I.I.C.O.T., în timp ce aveau asupra lor peste 160 de grame de drog. Mai exact, doi tineri de 25 şi 24 de ani, ambii din Iaşi, împreună cu un minor de 16 ani, din Buzău, au fost prinşi în incinta gării Arad, în timp ce deţineau asupra lor şi în bagaje, 163 de grame rezină de cannabis.
„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, cu sprijinul jandarmilor  din cadrul  I.J.J. Arad, au destructurat un grup infracţional specializat în trafic internaţional de droguri de risc. În urma cercetărilor desfăşurate în cauză, s-a stabilit că drogurile au fost cumpărate de cei trei suspecţi din Paris şi aduse apoi în ţară”, a precizat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
A urmat apoi o zi lungă de audieri. La final, suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi, ulterior, prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.
Puşi în faţa probelor, magistraţii au emis pe numele ieşenilor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, iar în ceea ce-l priveşte pe minor, acesta nu poate părăsi ţara.
În aceste condiţii, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale a suspecţilor.
Tot, la Arad, la începutul acestui an, poliţiştii au mai făcut o altă captură de cannabis, mai exact zece kilograme în valoare de câteva sute de mii de euro.

Recomandările redacției