furturiPoliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în colaborare cu Interpol Viena – Austria, au reuşit documentarea activităţii infracţionale a unui grup de trei tineri arădeni, suspecţi în cazul unui furt comis în Viena. Aceştia ar fi sustras trei motociclete în valoare totală de 7.000 de euro. Cei trei sunt suspectaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt, tot pe teritoriu austriac.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada 29 mai -1 iunie 2012, Sergiu H., de 24 ani, Grațian H., de 24 ani, și Cătălin Z., de 24 ani, toți din Curtici, au sustras trei motociclete, în valoare totală de aproximativ 7.000 de euro. Ulterior, aceştia au încercat să introducă motocicletele în țară, folosindu-se de documente falsificate. „Tinerii au fost depistaţi de către poliţiştii arădeni, în localitatea Curtici şi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, fals și uz de fals”, a declarat purtătorul de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, ei fiind suspectaţi de săvâşirea a încă 19 astfel de fapte, pe teritoriul Austriei .
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale i-au mai depistat pe Leonardo B., de 25 de ani, și Alin S., de 25 de ani, suspecţi în cazul unui furt comis pe raza municipiului. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada 17-18 aprilie, cei doi tineri au sustras un aparat foto şi trei cartele telefonice, în valoare totală de aproximativ 2.000 de lei, dintr-o societate comercială unde au transportat mobilier. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
(C.G.)

Recomandările redacției