Trei zile caniculare, urmate de furtuni. DSP face recomandări

0
933

Arădenii vor avea parte de trei zile caniculare, în care și umiditatea va fi ridicată, ceea ce va cauza disconfort. Este primul val de caniculă din vară, iar aceste zile fierbinți vor fi urmate de un interval cu furtuni, ploi și in general instabilitate atmosferică, în cea de a doua parte a săptămânii. Angajatorii sunt puși în gardă să asigure angajaților condiții optime, raportate la temperaturile ridicate. Direcția de Sănătate Publică Arad face recomandări pentru toată populația.

În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare 15-20 min. Lichidele nu trebuie băute prea reci pentru că în acest caz se elimină înainte de a hidrata organismul. Foarte bune sunt ceaiurile călduţe sau la temperatura camerei, uşor îndulcite.

Alimentaţia trebuie să fie una uşoară, să conţină alimente proaspete, fără prea multe calorii. Este recomandat evitarea consumului de alcool.

În aceste perioade este foarte util ca persoanele cu afecțiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, mentale să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente, menținerea cu rigurozitate a igienei personale, efectuarea a câte 3-4 dușuri pe zi.

DSP face recomandări pentru angajatori în vederea ameliorării condițiilor de muncă: reducerea intensității și ritmului activităților fizice; asigurarea ventilației la locul de muncă; alternarea efortului dinamic cu cel static; alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer; asigurarea adecvată a apei minerale, câte 2-4 litri/persoană/schimb și sigurarea echipamentului individual de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.