Trei zile de activități culturale în orașul Ineu

0
696

de Voicu Sida 

Ce este drept, cred că nu știu dacă au fost două sau trei zile lăsate de la Dumnezeu să nu plouă, astfel încât să-ți strice programul pe care îl aveai propus de multă vreme.

Iată că și la Ineu, vremea nu a lăsat organizatorii în pace să își desfășoare activitatea așa cum și-au propus-o de multă vreme.

În Ineu știm cu toții că la cârma primăriei se află un foarte bun gospodar și manager. Chiar am putut sta de vorbă cu mai mulți ineuani despre activitatea edilului lor. Numai cuvinte de laudă am auzit la adresa tânărului primar Călin Abrudan, ceea ce demonstrează că își respectă ceea ce le-a vorbit cetățenilor la momentul potrivit.

În cele trei după-amiezi, am putut vedea venind pâlcuri de cetățeni la activitățile culturale. În prima zi, evenimentul cultural a avut loc în curtea Cetății Ineului, urmat de Discoteka Cetății, tineretul distrându-se așa cum se cuvine.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată ciclismului, care a continuat spre seară cu mult așteptatul concurs Miss Ineu, unde au fost premiate concurentele cele mai frumoase. Trebuie să o spunem însă și pe cea dreaptă: toate concurentele au fost frumoase, chiar dacă doar una dintre ele a obținut premiul cel mare. Din public se auzeau voci care spuneau că trebuie încurajate toate concurentele, în special pentru efortul depus pentru osteneala de a se prezenta la acest concurs. „Este bine că are cine să ne organizeze asemenea activități frumoase“, se auzeau voci din public.

Ziua de duminică, mult așteptată

Nu numai la țară cetățenii iubesc muzica populară, ci toți care simt sufletul de român. Prezentatoarea Claudia Deac, în discursul său a vorbit despre tradiție, port popular și cuvântul „român“, ceea ce a stârnit ropote de aplauze din partea tuturor celor prezenți. De apreciat discursul prezentatoarei, cu atât mai mult cu cât astfel de cuvinte nu mai sunt prezente pe la programele culturale.

După ce pe scenă au urcat câțiva cetățeni, a fost invitat și domnul primar Călin Abrudan pentru a se adresa ineuanilor și nu numai. „Bun venit dragii mei, ne bucurăm că ne întâlnim la acest program organizat de primărie, consiliul local și Consiliul Județean Arad. Aici mai apucăm să ne vedem cu toții împreună și pentru câteva ore mai uităm și noi de probleme“, a precizat edilul șef.

La activitatea culturală organizată de inimosul primar au fost prezenți reprezentanți din partea Senatului României, ai Parlamentului, Iustin Cionca – președintele Consiliului Județean Arad, consilieri județeni și locali.

Ordinea a fost asigurată de Poliția Locală, Jandarmerie și Poliția Orașului Ineu.

Soliști care au cântat pe scenă și formațiile de dansatori: Ansamblul „Păstrați tradiția“ din Șicula, Ansamblul folcloric Doina Crișului din Ineu, Alexandra Mădăraș, Teodora Sîrb, Bogdan Toma din Hunedoara, Marius Ciprian Pop din Cluj, Ramona și Petrică Vița, Diana Mihuț, Sorina Măgurean și mulți, foarte mulți au mai urcat pe scena amenajată în Parcul Dendrologic. Acesta a fost plin până la refuz de piețari și comercianți, mâncăruri și băuturi pe gustul tuturor.

De apreciat, mâncarea făcută de primărie pentru toți cei care au dorit. A fost un motiv în plus, pentru a evidenția faptul că Ineul are un primar de nota 10, pe toată linia!

Voicu Sida

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.