În perioada 17-19 iunie au loc înscrierile pentru susţinerea Examenului de Evaluare Naţională. Examenul începe în data de 25 iunie cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar a doua zi cu proba scrisă la Limba şi li­teratura maternă. Pe 27 iunie se va susţine pro­ba scrisă la Matematică, urmând ca afişarea rezultatelor să aibă loc pe 29 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc pe 3 iulie.
Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, se va face în perioada 5 – 9 iulie. Tot în aceeaşi perioadă vor fi completate fişele de înscriere şi de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe. Înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământ special se va face între 11 şi 13 iulie, iar repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi între 8 şi 10 iulie.
Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie. Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în licee se va face în 17 iulie, iar dosarele de înscriere se vor putea depune între 17 iulie şi 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinşi în prima etapă va avea loc în 25 iulie, iar a treia etapă se va desfăşura în perioada 5 – 6 septembrie.

Recomandările redacției