Treisprezece migranți, găsiți printre utilaje industriale într-un automarfar

0
205

Autoritățile arădene au descoperit ascunşi într-un automarfar încărcat cu utilaje industriale treisprezece cetăţeni din Irak, Siria și Palestina, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

Sâmbătă, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 51 de ani, conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje industriale pe ruta Turcia-Norvegia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, treisprezece persoane – nouă bărbați și patru femei.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Irak, Siria și Palestina, trei minori cu vârste cuprinse între de 15 și 17 ani şi zece adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani. Aceștia au declarat că doreau să ajungă în state din vestul Europei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii depistați ascunși.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.