Treisprezece personalităţi arădene vor fi distinse cu titluri onorifice municipale la Zilele Aradului

0
314

Primăria municipiului a anunţat afişarea „la transparenţă”, pe panourile de la intrarea în sediul instituţiei, a proiectului de hotărâre referitor la conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad şi a altor distincţii unor personalităţi cu merite deosebite în dezvoltarea oraşului şi în promovarea sa pe plan intern şi internaţional. Iniţiativa aparţine unui grup de şapte consilieri municipali: Mariana Cismaşiu, Laura Andreş, Antoanela Naaji, Adina Dumitrean, Anca Stoenescu, Ionel Bulbuc şi Gheorghe Furău.

Dacă se va adopta respectivul proiect, atunci de Zilele Aradului  se vor conferi unor personalităţi arădene recunoscute trei titluri de Cetăţean de Onoare, două titluri Pro Urbe şi opt Titluri de Excelenţă în domeniile arte vizuale – 2, artă dramatică – 1, sport – 2 şi educaţie – 3.

Iată textul integral al iniţiativei celor şapte consilieri municipali, cu nominalizările respective şi cu motivările aferente. Singura menţionare care mai trebuie făcută este că textul iniţiativei, citat mai jos,  păstrează redactarea remisă presei de primăria municipală.

„Ţinând seama de intenţia de omagiere a unor personalităţi cu merite deosebite din municipiul Arad, în cadrul întâlnirii festive a Consiliului Local al Municipiului Arad ce va avea loc cu prilejul «Zilelor Aradului», ediţia 2016 pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea economică a Municipiului Arad. În temeiul prevederilor art. 36, alin. (8) şi ale art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală precum şi a Regulamentului pentru conferirea titlului de «Cetăţean de onoare» şi a altor titluri şi distincţii personalităţilor cu merite deosebite aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 220/2006, republicată, ne exprimăm iniţiativa de promovare a unui proiect de hotărâre cu următorul obiect: conferirea titlurilor: I. Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad: doamnei profesor universitar doctor LIZICA MIHUŢ, personalitate academică şi om de cultură, pentru implicarea cu dăruire şi profesionalism în dezvoltarea învăţământului superior arădean precum şi în promovarea imaginii Aradului în ţară şi străinătate; domnului FLAVIUS DOMIDE, personalitate sportivă şi nume de referinţă al fotbalului arădean, pentru contribuţia fundamentală la creşterea prestigiului municipiului Arad în ţară şi străinătate; domnului PAVEL RIVIŞ TIPEI, pentru devotamentul şi credinţa cu care a păstorit vreme de 20 de ani Cultul Penticostal din România, pentru preocuparea neobosită de promovare a valorilor creştine şi a ecumenismului; II. TITLUL PRO URBE: domnului CZISZTER KALMAN ANDRAS pentru contribuţia însemnată la dezvoltarea urbanistică a municipiului Arad şi domnului SCHILL GHEORGHE pentru implicare şi responsabilitate civică; III. TITLUL DE EXCELENTA în domeniul ARTELOR VIZUALE: domnului LAURIAN POPA – artist plastic şi domnului STENHUBEL ZOLTAN LUDOVIC – artist plastic; în domeniul ARTEI DRAMATICE: domnului DORU NICA – actor, pentru dăruirea cu care a slujit scena teatrului arădean; în domeniul SPORTIV: domnului OVIDIU HAŢEGAN – arbitru internaţional, pentru preocupările constante de promovare a imaginii municipiului Arad la nivel naţional şi european şi domnului MESZAR ALEXANDRU pentru dăruirea şi implicarea cu care sprijină sportul arădean de performanţă; în domeniul EDUCAŢIEI: doamnei profesoare MARINELA TUDORAN – pentru profesionalismul demonstrat în sfera educaţiei muzicale precum şi pentru implicarea cu pricepere şi dăruire în viaţa culturală a oraşului Arad; doamnei profesoare LILIANA LUPŞA – pentru performanţe de excepţie în activitatea didactică şi mai cu seamă în pregătirea elevilor olimpici şi domnului profesor VIOREL GLIGORIE TUDORAN – pentru profesionalismul şi competenţa dovedite în întreaga carieră didactică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.