Începutul bun de sezon, victoria împotriva celor de la CSM Satu Mare, înfrângerea campioanei Sepsi în fața aceleiași echipe, au fost factori care i-au făcut să spere pe suporteri că anul acesta echipa arădeană ar putea, după mult timp, să încerce „marea cu degetul“ în ceea ce privește o luptă la titlu. Din păcate meciul de sâmbătă seara de la Sfântu Gheorghe, ne-a „liniștit“ pe toți, în sensul că a certificat din nou, dacă mai era nevoie, că diferența dintre Sepsi și toate celelalte echipe din campionat, inclusiv cea pregătită de Jose Araujo este încă una considerabilă.

Echipa noastră a avut, pe tot parcursul meciului două tresăriri în care s-a ridicat la nivelul adversarei. Ambele au durat însă doar câteva minute. Începutul meciului a fost unul favorabil galben-albastrelor, care au condus cu 0-2 și 2-4 însă apoi gazdele au preluat hățurile partidei și au terminat în avantaj primul sfert, cu 18-12. La începutul sfertului 2, arădencele au avut al doilea moment foarte bun, înscriind 7 puncte consecutive pe tabelă și preluând conducerea. A fost însă parcă amănuntul care a înfuriat echipa gazdă care s-a dezlănțuit și a intrat la pauza mare cu 39-25 în avantaj. Din păcate, de aici încolo n-a mai fost cale de întoarcere pentru echipa Aradului, a doua parte a meciului fiind un galop de sănătate al covăsnencelor.

Sepsi Sfântu Gheorghe – FCC Baschet UAV Arad  76-44 (18-12, 21-13, 21-11, 16-8)

Sepsi: Fraser 20, Pasic 17 (3×3), Podar 13 (3×3), Ghizila 11 (3×3), Wallace 11 (1×3), Orban 4. Au mai jucat: Cătinean, Croitoru, Nemeș, Botoș. Antrenor: Zoltan Mikes

Arad: Hadzovic 12, Ghiță 10, Keys 8, Akathiotou 6, Manea 4, Vitulova 4. Au mai jucat: Mîrne-Nagy, Vați. Antrenor: Jose Araujo

Arbitri: Bogdan Podar, Tiberiu Serbulea, Vlad Antonio Sandu. Observator: Viorel Constantinescu

În celelalte meciuri ale etapei a 10-a, s-au înregistrat următoarele rezultate:

  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș – ACS KSE Târgu Secuiesc  89-54
  • CSM Alexandria – CSM Satu Mare 57-79
  • CSU Olimpia Brașov – Universitatea Cluj  55-56
  • CSM Târgoviște – Agronomia București  58-47

În urma acestor rezultate, clasamentul se prezintă astfel:

Următorul meci al echipei noastre va avea loc miercuri 15 decembrie de la ora 18.30 în Sala Sporturilor „Victoria“, când fetele noastre vor întâlni BC Sirius Mureșul Târgu Mureș, într-un meci restanță din etapa a 3-a.

(foto: facebook/sic.sepsi)

Recomandările redacției