pincotaJucătorii lui Dan Cuedan s-au obişnuit în ultima vreme să fie muştruluiţi în pauza meciurilor pe care le-au disputat. Unirea Dej, ocupantă a penultimului loc în clasament a fost privită ca victimă sigură chiar şi de responsabilul cu sonorizarea stadionului, Stasak Andrei, care se întreba atunci când a aflat că oaspeţii sunt codaşi ai competiţiei: „Domn’ profesor, ce mă fac cu tabela de marcaj dacă se trece de 10”?
N-au fost 10, ci doar 4, goluri venite târziu, pentru că tinerii componenţi ai echipei Unirea Dej au rezistat 55 de minute până când Dubeştean a transformat o lovitură de pedeapsă primită în urma unui henţ clar al unui fundaş oaspete.
Dar, până atunci şi Irimia, portarul Şoimilor, era să aibă soarta lui Paşcalău în meciul cu Cugirul. La o fază din primele minute, mingea a sărit dintr-o  moviliţă de pământ îndreptându-se spre colţul din stânga al porţii. Căpitanul pâncotanilor a avut însă un reflex salvator şi scorul a rămas neschimbat până la reuşita lui Dubeştean. Întreaga perioadă de timp rămasă până la finalul partidei a aparţinut gazdelor, atacurile în valuri ale elevilor lui Dan Cuedan concretizându-se cu încă trei goluri.  Burian a tras din întoarcere jos la colţ în minutul 87, apoi același atacant a trimis capul un lob peste portarul Cârlan (minutul 88) , iar un minut mai târziu, Remus Lung a închis tabela tot cu o lovitură de cap.
„Încă din prima repriză le-am cerut concentrare, concentrare şi iar concentrare, pentru că am observat că fazele de  atac erau lipsite de acest lucru. Au apăsat pe accelerator în partea a doua a meciului şi au obţinut o victorie frumoasă, obigându-l pe boss-ul echipei ( n.a. Pavel Piroş) să promită că luni va trece pe la Bancă, iar marţi sau miercuri să vină cu răsplata. Răsplata morală, însă, şi-au acordat-o singuri prin cele trei puncte obţinute chiar în condiţiile unui arbitraj la sânge”, a declarat Dan Cuedan. Antrenorul pîncotanilor a fost completat și de președintele clubului, Pavel Piroș: „Victorie meritată a noastră, pentru care felicit atât jucătorii  cât şi banca tehnică. Mă bucur că au înţeles importanţa acestui final de tur. O victorie cu un impact serios asupra moralului jucătorilor, moral ce îi vor ajuta să termine această jumătate de campionat pe un loc pe care îl merităm. Mulţumesc la fel de călduros spectatorilor care vin meci de meci în tribune, spectatori care şi acum au contribuit la o atmosferă frumoasă împreună cu vremea splendidă de toamnă. Ca arădean , mă bucur că cele trei echipe ale judeţului nostru ţin drapelul sus, lucru mai rar în ultimele zeci de campionate”, au fost cuvintele lui Pavel Piroş.
Formații:
Şoimii Pâncota: Irimia, Dubeştean, Lengyel, Lung, Bulzan( Rusu), Alin Mihai, Păcurar( Nădăban), Burian ( Bulza), Viţu, Gavriş, Hosu (Marinescu). Antrenor: Dan Cuedan
Unirea Dej: Cârlan, Vârdea, Kovacs, Traore, Bratima, Blaj, Gabruş, Lupu (Thiam), Cristea ( Bud) ( Lukacs), Ursu, Bogdan. Antrenor: Mihai Ciobanu
Au arbitrat: Barzuca Dorian – Lugoj, Sergiu Albu – Oradea, Radu Pascu – Oradea
Observatori FRF: Romeo Malac (Timişoara) și Clodualdo Preda (Mediaş)
Ioan Hamza

Recomandările redacției