Tribunalul Arad a înregistrat dosarul crimei de la Șoimoș

0
505

Crima de la Șoimoș a ajuns în instanță. Tribunalul Arad a înregistrat în data de 11.04.2019, dosarul cu numărul 774/108/2019, având ca obiect infracțiunea de omor, dosar în care Alexandru Nicolae este inculpat, iar soția defunctului are calitatea de parte civilă. În aceste momente, dosarul este în cameră preliminară, nefiind începută deocamdată judecata pe fond.

Amintim că, în data de 19 martie a.c., o neînțelegere între doi frați gemeni s-a lăsat cu cele mai înfiorătoare urmări. Se pare că altercația a degenerat într-atât încât unul dintre frați a luat un cuțit și l-a înjunghiat pe celălalt. Victima a fost preluată de o ambulanță SAJ, iar în timp ce era transportată la spital, medicii i-au efectuat manevrele de resuscitare, însă bărbatul nu a mai putut fi readus la viață. Mai multe echipaje de poliție au ajuns la fața locului, cercetările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Un bărbat de 52 de ani a fost omorât, la Șoimoș, de către fratele său geamăn. Potrivit unor informații, cei doi s-ar fi luat la ceartă din cauza moștenirii casei părintești, iar la un moment dat unul dintre ei a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe celălalt în zona inimii. Bărbatul a murit în ambulanță, în drum către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Poliţiştii din oraşul Lipova l-au reținut pe agresor, care este acum cercetat pentru omor calificat. Ancheta în acest caz a fost preluată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Se pare că bărbatul a fost ucis cu o singură lovitură de cuțit, împlântat în inimă, iar fapta a avut loc în fața casei părintești. Din primele informații, cei doi frați nu consumaseră alcool înaintea izbucnirii conflictului. Anchetatorii au ridicat arma crimei și continuă cercetările pentru infracțiunea de omor calificat. „Ancheta continuă pentru omor calificat privind interes material”, ne-a declarat Pavel Palcu, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Unul dintre frați (victima), i-a permis celuilalt (făptașul), fost jandarm al IJJ Arad, să-și crească oile pe terenul ce aparținea casei părintești, cu condiția să plătească cheltuielile. Când a ajuns la concluzia că acesta nu le-a plătit, a izbucnit conflictul. După ce i-a împlântat cuțitul în inimă, victima a apucat să se urce în mașină și să fugă, însă când inima i s-a oprit mașina s-a împotmolit pe marginea drumului. Criminalul s-a întors la casa părintească, de unde a fost ridicat de polițiști.

Uciderea unei persoane (infracțiunea de omor) se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Cu toate acestea, dacă încadrarea juridică va fi cea de omor calificat, bărbatul riscă închisoare pe viață. Potrivit legii, omorul calificat se pedepseşte cu detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.