instanteleConducerea Tribunalului Arad a făcut, cu ocazia bilanţului activităţii pe anul 2013, mai multe referiri cu privire la cele două judecătorii din judeţ care urmează, printr-un proiect avizat de Ministerul Justiţiei, să fie desfiinţate.

Judecător Silvia Nădăban, preşedintele Tribunalului Arad, declara că, în privinţa Judecătoriei Chişineu-Criş, aceasta are un sediu nou şi ar merita să fie menţinută ţinând cont că zona este într-o continuă dezvoltare economică şi, fiind în apropierea graniţei cu Ungaria, aici se pot judeca multe dintre cauzele care au ca obiect infracţiunile de frontieră”.

În privinţa celei de-a doua instanţe, Judecătoria Gurahonţ, la fel aceasta ar merita să funcţioneze şi pe mai departe, fiind situată într-o zonă mai greu accesibilă, iar justiţiabilii nu ar mai trebui să se deplaseze pe distanţe mari pentru a-şi căuta dreptatea. „Judecătoria Gurahonţ este extrem de importantă, mai ales pentru situaţii în care trebuie să intervină procurorii sau unde există cauze în care se implică Oficiul de cadastru”, mai afirma magistratul.

Recomandările redacției