Tribunalul Arad regretă desfiinţarea instanţelor din Chişineu-Criş şi Gurahonţ

0
174

instanteleConducerea Tribunalului Arad a făcut, cu ocazia bilanţului activităţii pe anul 2013, mai multe referiri cu privire la cele două judecătorii din judeţ care urmează, printr-un proiect avizat de Ministerul Justiţiei, să fie desfiinţate.

Judecător Silvia Nădăban, preşedintele Tribunalului Arad, declara că, în privinţa Judecătoriei Chişineu-Criş, aceasta are un sediu nou şi ar merita să fie menţinută ţinând cont că zona este într-o continuă dezvoltare economică şi, fiind în apropierea graniţei cu Ungaria, aici se pot judeca multe dintre cauzele care au ca obiect infracţiunile de frontieră”.

În privinţa celei de-a doua instanţe, Judecătoria Gurahonţ, la fel aceasta ar merita să funcţioneze şi pe mai departe, fiind situată într-o zonă mai greu accesibilă, iar justiţiabilii nu ar mai trebui să se deplaseze pe distanţe mari pentru a-şi căuta dreptatea. „Judecătoria Gurahonţ este extrem de importantă, mai ales pentru situaţii în care trebuie să intervină procurorii sau unde există cauze în care se implică Oficiul de cadastru”, mai afirma magistratul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.