„Tricolorele” sunt în semifinalele mondialului de handbal după un meci magic: România – Danemarca 31-30

0
247

Echipa Naţională de Handbal Feminin a României s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 reprezentativa ţării gazdă, şi va întâlni selecţionata Norvegiei în penultimul act al competiţiei. Golul victoriei a fost marcat de Ada Nechita în ultima secundă a prelungirilor. Semifinala se va disputa vineri, de la 21,45, ora României, în direct la Dolce Sport.
Marcatoarele echipei României au fost Neagu 15 goluri, Brădeanu 5, Manea 3, Nechita 3, Buceschi 3, Ardean-Elisei 2, iar pentru Danemarca s-au remarcat L. Jorgensen 5 goluri, Hansen, tot 5.
Cele două echipe s-au mai duelat în aceeaşi sală, la CE din 2010, atunci când tricolorele au câştigat medalia de bronz, învingând Danemarca în Finala Mică.
Tot miercuri, în celelalte meciuri din sferturile de finală s-au înregistrat rezultatele: Olanda – Franţa 28-25 (15-12), Polonia – Rusia 21-20 (11-9) şi Norvegia – Muntenegru 26-25 (13-11).
Astfel, în Semifinalele Campionatului Mondial se vor duela Olanda – Polonia şi România – Norvegia, în timp ce învinsele Franţa, Rusia, Muntenegru şi Danemarca vor evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-8.
Tricolorele s-au calificat în sferturi după ce au eliminat, în optimi, campioana mondială en-titre, Brazilia, cu scorul de 25-22 (13-8), anterior încheind pe locul patru în grupa D.
Obiectivul Naţionalei României la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind deja îndeplinit.
Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate în perioada 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca.
La ediţia din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială – argint – datând din 2005. Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial. La ediţia din 2013, titlul mondial a fost cucerit de Brazilia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.