România s-a calificat de pe primul loc în Semifinalele Campionatului European din Italia şi San Marino, astfel că elevii lui Rădoi se vor duela cu Germania pentru un loc în marea finală de la Udine. Franţa şi Spania se înfruntă în cealaltă semifinală.
Presa din Germania a scris despre par­cursul României la turneul final şi a analizat echipa lui Mirel Rădoi. Aceştia nu cred că tricolorii mici pot pune probleme echipei U21 a Germaniei, dar se tem de numărul impresionant de fani români ce vor lua cu asalt arena din Bologna: „Jucătorii români nu se pot apropia din niciun punct de vedere de valoarea Germaniei, dar au de partea lor un as important, miile de suporteri. Aceştia au creat la fiecare meci o atmosferă incredibilă, punând o presiune uriaşă pe adversar şi împingând jucătorii spre rezultate puţin aşteptate“, a scris publicaţia Kicker.
Germania U21 – România U21, prima semifinală la Euro 2019, se dispută astăzi, de la ora 19:00, la Bologna, la temperaturi care se vor apropia de 40 de grade Celsius, conform prognozelor meteorologice. Germania U21 este campioana en-titre la această categorie, în timp ce România U21 a ajuns în premieră în această fază. Tricolorii au jucat meciurile cu Croaţia şi Anglia, ambele câştigate cu patru goluri marcate, tot de la ora 19:00.
Altfel, site-ul whoscored.com a creat cea mai bună echipă din grupele Campionatului European. România are doi reprezentanţi: Cristi Manea şi George Puşcaş, în timp ce Germania se poate mândri cu Richter şi Waldschmidt.
Echipa ideală a Euro 2019: Iversen (Danemarca) – Manea (România), Bielik (Polonia), Upamecano (Franţa), Maehle (Danemarca) – Chiesa (Italia), Ceballos (Spania), Pellegrini (Italia), Richter (Germania) – Puşcaş (România), Waldschmidt (Germania).

Recomandările redacției