Trimişi în judecată pentru conducere sub influenţă

0
360

judecata

Doi arădeni urmează să fie judecaţi pentru conducerea unui autovehicul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce au fost prinşi la volan, pe raza localităţilor Sântana, respectiv Cintei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au dispus, trimiterea în judecată a inculpaţilor Flore Julan şi Lian Marga, pentru comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 15 decembrie 2013, Flore Julan a condus pe diferite artere rutiere din oraşul Sântana un autoturism neînmatriculat în circulaţie şi având o îmbibaţie alcoolică de peste 1,10 ‰.

În dimineaţa zilei de 9 septembrie 2013, în jurul orei 02.30, inculpatul Lian Marga a condus pe DJ 709 un autoturism din localitatea Zărand spre localitatea Cintei, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de  0,95 ‰.

Dosarele au fost înaintate spre competentă soluţionare la Judecătoria Chişineu-Criş.

„Facem precizarea că trimiterea în judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.