Asociaţia Judeţeană de Fotbal se confruntă cu o criză financiară fără precedent, iar în weekend, cum am văzut, arbitrii şi observatorii din judeţ au purtat banderole albe, în semn de protest faţă de neplata baremurilor din campionatul trecut. Preşedintele AJF, Dorel Cura, ales în urmă cu patru ani cu sprijinul PD-L Arad, adică al primarilor PD-L Arad, încearcă să dea vina pentru acest protest ba pe alegerile ce urmează să se desfăşoare la AJF, adică protestul ar fi unul electoral, fie pe cluburile de fotbal care    n-au plătit baremurile către AJF.
În realitate, şopârla noastră a aflat de la câţiva arbitri şi observatori mai vorbăreţi că de fapt echipele, aşa sărace cum sunt, şi-au plătit obligaţiile faţă de AJF. Numai că pe drumul spre arbitri şi observatori banii s-au risipit, ca într-un Triunghi al Bermudelor. Nu ştie nimeni ce s-a întâmplat cu acele sume, care ar fi pe vreo şase luni şi nu pe o lună, cum susţinea preşedintele Cura. Dacă era vorba de o lună, arbitrii şi observatorii ar fi fost mai îngăduitori, dar fiind vorba de atâta timp s-au cam strâns ceva bănuţi, iar oamenii de fotbal n-au mai rezistat.
Banii de arbitri şi observatori cică n-ar fi singurii care au dispărut ca avioanele în Triunghiul Bermudelor. Ba din contră, aceeaşi şopârlă a aflat de la arbitri şi observatori că răposatul nea Nicu Selejan, fost preşedinte AJF înaintea lui Cura, ar fi lăsat în conturile asociaţiei vreo 400 de milioane de lei vechi. O sumă frumuşică având în vedere sărăcia din fotbalul românesc. Problema e că cei din jurul fenomenului se întreabă ce s-a întâmplat cu acei bani, fiindcă nimeni nu ştie cum s-au cheltuit. Al dracu Triunghiu’ Bermudelor la AJF, de dispar aşa sutele de mi­lioane. Ar trebui constituită o comisie de anchetă a fenomenelor paranormale, pentru a se vedea ce se întâmplă cu adevărat în sediul fotbalului arădean. Nu de alta, dar mâine ne trezim că dispare conducerea AJF.

Recomandările redacției