izabelaRevenită în forţă în circuit, pistolara Izabela Troeschi îşi punea mari speranţe în Europenele de glonţ din Croaţia, programate la sfârşitul acestei luni. În mod normal, rezultatele obţinute în acest an îi dădeau dreptul să participe la întrecerea continentală, dar dinspre Federaţie a venit o veste proastă, greu de argumentat şi explicat.
„Iza nu mai merge la Europene, dar asta nu din cauza ei. Rezultatele din acest an au fost bune, iar la un recent concurs internaţional în Cehia a ocupat locul patru. Antrenorul federal a luat decizia pe motiv că anul trecut a tras slab şi la această ediţie nu mai prezenta garanţii că ar fi putut să îşi îmbunătăţească rezultatul”, ne-a declarat antrenorul coordonator la CSM Arad, Gheorghe Pop.
Troeschi trebuia să concureze la Europene la categoria junioare, în proba pistol sport. Pistolarii CSM-ului sunt în vacanţă până pe 5 august, dată la care vor fi reluate antrenamentele la poligonul „Sorin Babii”. „În septembrie avem Cupa României şi finala Campionatului Naţional de glonţ. Dacă vom obţine câteva titluri la individual, ne-am atins obiectivele în acest an. Sigur că se putea şi mai mult, în principal la nivel internaţional, unde pe viitor trebuie să emitem pretenţii şi la Europene”, mai spune Pop.
Izabela Troeschi şi Melisa Nunciu la feminin, respectiv Codrean Casian, Cristian Mărcoşan şi Robert Gal în întrecerea masculină, sunt sportivii cu şanse mai mari la clasări pe podium în cadrul „naţionalelor” de glonţ. Marea pierdere în acest an este plecarea lui Marius Cenădan, care şi-a întrerupt activitatea sportivă din motive personale. Alături de Gheorghe Pop, staff-ul secţiei de tir a CSM-ului îi mai are în componenţă pe Monica Toth, Ion Vasilescu şi Mircea Budurişan.

Recomandările redacției