Ziua decisivă a ediției secunde a Cupei Brosovszky la mini-fotbal a fost pigmentată cu nu mai puțin de 33 de partide. Sala UVVG a fost un vulcan de la primele ore ale dimineții de duminică, întrecerea debutând cu meciurile juniorilor C și E.

„Roș-albaștrii” Academiei, cei mai buni la Juniori C
Astfel, în jurul orei 11,30, Roland Szabo, președintele Academiei Brosovszky și Monica Brosovszky, fiica golgheterului all-time al UTA-ei au dat primele premii. Pe prima treaptă a podiumului a urcat chiar echipa Academiei Brosovszky, antrenată de Codin Trînc și formată din: Laurențiu Barbă, Raul Belei, Andrei Gavrilă, Marius Dodu, Sebastian Dragoș, Denis Mâneran și Denis Florea.
Premii speciale:
Cel mai bun portar: Denis Vențe (Sîntana)
Cel mai bun jucător: Darren Toth (Viitorul)
Golgheter: Raul Belei (Academia Brosovzsky)
CSȘ-ul în prim-plan la juniori D
Fiindcă în semifinală au jucat unii contra celorlați, elevii lui Dinu Donca s-au triat înainte de ultimul act. Dar, în finală avea să ajungă chiar campioana, CSȘ Gloria II, care a trecut cu 2-1 de Viitorul Arad.  Alexandru Roșca, Andrei Mocan, David Petruț, Alin Maxim, Merioriu Marcel, Samuel Onișor, Mario Bulzan, Denis Tambor sunt numele campionilor de la juniori D.
Premii speciale:
Cel mai bun portar: Andrei Tulcan (CS Ineu)
Cel mai bun jucător: Raul Țurcanu (Viitorul)
Golgheter: Samuel Onișor (CSȘ Gloria II)
Cu Moț în frunte
…asta s-ar putea spune despre Unirea Sântana, care a avut în jucătorul său Paul Moț un adevărat „motor” pentru victoria finală în competiția rezervată juniorilor E. S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, iar băieții lui Cătălin Puia și anume: Tudor Tarce, Flavius Vârciu – Paul Moț, Mădălin Pașca, Dragoș Popa, Mario Pașca, Paul Trif, Gabriel Saroși, Claudiu Kerestely, Sergiu Budiu, Andrei Buș, Mădălin Suiuganu au luat medaliile cele mai prețioase.
Premii speciale:
Cel mai bun portar: Bogdan Bălaș (Academia Brosovzsky)
Cel mai bun jucător: Paul Moț (Sîntana)
Golgheter: Denis Sechel (Kickers Chișineu Criș)
Trofeu adjudecat la penalty-uri la Juniori F
Cea mai palpitantă confruntare          a serii a fost chiar finala ce a angrenat jucători de 7-8 ani. S-au duelat LPS Arad și Victoria fraților Rusu (Adrian și Florin), scorul la finalul timpului regulamentar fiind „alb”. S-a trecut la executarea loviturilor de departajare, jucătorii Victoriei având nervii mai tari pentru trofeul suprem. În formula: Andrei Cigherean, Alex Cotarcă, Robert Rusu, Deyan Leș, Fabian Nica, Dominic Ilca, Eduard Cojocaru și Eric Vucu, câștigătorii
și-au luat cele mai prețioase medalii din mâna Monicăi Brosovszky. O notă bună și pentru echipa UTA-ei, pregătită de Cristian Țigan, care, deși nu a ajuns în ultimul act, a obținut două dintre superlativele categoriei.
Premii speciale:
Cel mai bun portar: Felix Pop (UTA)
Cel mai bun jucător: Robert Rusu (Victoria)
Golgheter: Vlad Pop (UTA)
Atletico a strălucit la „pitici”
Obținând victorii pe linie, micuții jucători ai celor de la Atletico s-au bucurat la culme pentru câștigarea cupei, diplomei și medaliilor la juniori F. Marcel Câmpian îi antrenează de trei luni de zile pe cei care duminică au devenit campioni și anume:  Luca Stoica, Bogdan Panaghiu, George Drăgoiu, Vlad Băieșu, Andrei Sandu, Daniel Spătariu, Patric Koncz, Sebastian Cătană, Andrei Bandrabuc, Patric Rainhardt, Darian Vidac și Răzvan Moldovan.
Premii speciale:
Cel mai bun portar: Alexandru Fador (Viitorul)
Cel mai bun jucător: Andrei Sandu (Atletico)
Golgheter: Răzvan Buzuriu (Academia Brosovzsky)
De menționat că numeroasa asistență a fost delectată și cu un meci demonstrativ între componentele echipei de fete a Ineului, care evoluează în eșalonul secund al campionatului național. A fost un meci tinere vs. experimentate, scor 3-0, după reușitele semnate Cozac, Alexandra Longa și Cociuba.
Premiile au fost împărțite câștigătorilor de Monica Brosovszky și reprezentantul firmei Giscad, unul dintre partenerii importanți ai competiției. Concluziile le-a tras chiar Roland Szabo, președintele Academiei Brosovszky: „Suntem foarte mulțumiți de cum au decurs lucrurile la această competiție, eu zic că a ieșit un eveniment frumos, cu multe partide și jucători de calitate. Ne bucurăm că am reușit să mișcăm și județul, am avut destule formații participante din afara municipiului, lucru pozitiv pentru noi ca și organizatori, dar mai ales pentru fotbalul arădean. Suntem doar la ediția a doua a Cupei Brosovszky, nu ne putem considera specialiști în organizarea unui eveniment totuși grandios. Să nu uităm că în două zile s-au jucat peste 80 de meciuri, iar noi învățăm din mers și sperăm ca de la an la an să fim din ce în ce mai buni. Cât despre echipele Academiei Brosovszky, nu pot spune decât că progresul e evident și asta e cel mai important. Față de anul trecut, când majoritatea grupelor noastre erau la faza acumulării de cunoștiințe și nu erau obișnuite cu competițiile, acum am ținut mai aproape de cluburile cu ceva ani în spate și chiar am câștigat la juniori C. Îi felicit pe băieții noștri, dar și pe celelelate echipe câștigătoare la alte grupe de vârstă sau participante, care au contribuit și ele la spectacolul de pe parchetul sălilor din Ineu și Arad. Totodată, aș vrea să-i mulțumesc Monicăi (n.a. Brosovszky) pentru că se implică din ce în ce mai mult în viața Academiei. A fost tot weekendul alături, atât la competiția de baschet, cât și la cea de fotbal. Dincolo de numele pe care l-a moștenit de la tatăl ei, celebrul fotbalist al UTA-ei, Monica e ea însăși un exemplu de sportiv pentru cei mici”.
Ediția secundă a Cupei Brosovzsky la fotbal nu se putea desfășura fără sprijinul partenerilor: Giscad, Atrium Mall, Premium Media și Primăriile din Ineu și Arad.

Recomandările redacției