Finala festivalului-concurs judeţean de dans intitulat „La izvoare” s-a desfășurat recent în Staţiunea Moneasa. Aflat la cea de-a patra ediţie, festivalul este o manifestare artistică trivalentă, fiind totodată festival, concurs de interpretare şi sărbătoare a folclorului tradiţional arădean privit prin elementele sale de unicitate şi specific local.
Festivalul s-a desfăşurat pe parcursul lunilor iulie şi august, în mai multe etape, astfel: la Lipova-Băi şi la Ineu s-au desfăşurat preselecţiile, finala la categoria juniori fiind programată să aibă loc la Teatrul de Vară din Arad, iar finala la categoria seniori la Teatrul de Vară din Moneasa.
Câştigătorii finalei seniorilor
s-au bucurat de următoarele trofee: trofeul „La izvoare” – câştigat de ansamblul „Păstrătorii tradiției” din Șicula, premiul I – acordat solistei vocale Roxana Suciu şi ansamblului „Druscelele” din Bârsa, iar premiul III a fost acordat formației de dansuri din Chereluș. Atât câștigătorii cât şi ceilalţi concurenţi s-au bucurat de participarea la acest festival care a devenit apreciat şi îndrăgit şi în rândul spectatorilor de pretutindeni.
Oana Ilea

Recomandările redacției