trotuareMai multe trotuare din municipiul Arad vor fi reabilitate în acest an, în urma unei investiţii în valoare de 1,3 milioane de lei, banii provenind din bugetul local. Trotuarele care vor fi reabilitate sunt în mai multe zone din Cartierul Micălaca şi însumează 17,6 kilometri.
Conform indicatorilor tehnico-economici şi a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie pentru obiectivul de investiţie „DALI  – Reabilitare trotuare în municipiul Arad”, municipiul Arad, se confruntă cu o deficienţă majoră în ceea ce priveşte degradările apărute în structura rutieră a trotuarelor. Cele mai frecvente  degradări sunt: fisuri şi crăpături longitudinale şi transversale, tasări inegale ale dalelor de beton, gropi, rosturi mărite şi degradate, dislocări de borduri. Degradările au apărut şi din cauza lucrărilor de remediere a unor avarii dar şi din cauza executării unor branşamente după care nu s-a mai refăcut suprafaţa distrusă.
Trotuarele care vor fi reabilitate se află pe B-dul Titulescu, pe partea dreaptă şi stângă, de la intersecţia cu Strada Voinicilor până la Podul de peste Râul Mureş, de la intersecţia cu Strada Marcel Olinescu până la intersecţia cu Strada Voinicilor, de la intersecţia cu Strada Marcel Olinescu până la intersecţia cu Aleea Călimăneşti, dar şi de la intersecţia cu Strada Marcel Olinescu până la zona Polivalentă. De asemenea, vor fi reabilitate şi trotuarele de pe Splaiul G-ral. Gheorghe Magheru şi pe strada Romul Ladea. În proiect au mai fost cuprinse şi trotuarele străzilor Iosif  Petchovski, Alexandru Stamatiad, Gheorghe Ciuhandru şi Nicolae Titulescu. În acelaşi proiect mai sunt prevăzute lucrări de modernizare la trotuarele străzilor Duma Maj. Lt., Aleea Călimăneşti, Piaţa Sporturilor şi Aleea Răsăritului. În cadrul Studiului de fezabilitate, societatea SC DROMCONS SRL a propus o soluţie mixtă de realizare a investiţiei şi anume realizarea unei structuri rutiere rigide cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv o structură rutieră suplă cu pavaj din pavele prefabricate din beton de ciment din motive estetice. De asemenea, se vor aduce la cotă toate capacele de cămin în număr de 59 bucăţi, din care patru se vor procura, răsuflătoarele de gaz în număr de 41 buc şi montarea unor capace la gurile de scurgere în număr de 8 bucăţi.

Recomandările redacției