Trucuri ca să scapi rapid de stres

0
263
stresNu mai poţi să dormi ca altădată? Inima îţi bate ca nebuna? Te enervezi din te miri ce? Etimpul să iei măsuri. Mintea şi trupul tău au nevoie de relaxare.

1. Terapie prin muzică

Ritmul muzicii îl influenţează pe cel al inimii. De aceea, muzica liniştită te ajută să îţi recapeţi liniştea. Încearcă nişte piese clasice: Simfonia nr. 4 a lui Beethoven sau un concert pentru pian de Mozart.

2. Plimbă-te prin parc sau prin pădure

Redescoperă frumuseţea naturii. Plimbă-te prin pădure sau prin parc, ascultă ciripitul păsărilor şi foşnetul frunzelor. Te vei întoarce acasă mai liniştită.

3. Vise antistres

Imaginează-ţi că te plimbi pe plaja visurilor tale sau că te afli într-un loc care îţi place şi gândeşte-te cum te simţi. Este un exerciţiu al minţii care calmează nervii.

4. Trucul cu muşchii

O nouă reţetă antistres, descoperită de curând de americani: îndoaie braţele, cu palmele în dreptul pieptului. Strânge pumnii şi încordează muşchii braţelor până când mâinile încep să îţi tremure – apoi realaxează-i brusc. Imediat după aceea, te vei simţi mai bine.

5. Controlează-ţi respiraţia

Inspiră adânc, astfel încât să simţi cum aerul ajunge în stomac, apoi expiră încet. Repetă exerciţiul de câteva ori.

6. Nu pica în capcana perfecţionismului

Când eşti obosită, pemite-ţi să faci treaba şi mai… de mântuială. Chiar dacă ceilalţi se aşteaptă să fii tot timpul la înălţime, nu e obligatoriu ca totul să fie perfect. Îţi face bine să îţi spui, din când în când, că „merge şi aşa”. Sau că „nu e aşa de important”.

7. Programează-ţi orele tale de răsfăţ

Măcar o dată pe săptămână, ai nevoie de câteva ore în care să te ocupi numai de tine. Nimic nu e mai dăunător pentru psihic decât să ţii cont mereu de nevoile altora în defavoarea alor tale. O după-amiază în care te duci la cosmeticiană, te plimbi sau povesteşti cu prietena ta îţi reîncarcă bateriile.

8. Vorbeşte despre supărările tale

O problemă pe care ai împărtăşit-o cuiva te apasă mult mai puţin. Nu ţine totul în tine!

Sursa:  Unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.