Trucuri simple pentru piele, păr și unghii mai sănătoase

0
248

Părul, unghiile și pielea reflectă fidel starea de sănătate a întregului organism. Deși există pe piaţă multe produse pentru îngrijirea lor, dacă organismul nu este în echilibru, cele trei vor avea de suferit.
O rutină de îngrijire a pielii și a părului este binevenită, însă pentru ca ele să fie cu adevărat sănătoase, trebuie să urmezi câteva trucuri simple și naturale.
1. Alege o dietă echilibrată
Ceea ce mâncăm are un efect imediat asupra pielii, părului și a unghiilor. Prea mul­te alimente procesate se vor vedea imediat pe piele, care devine ternă, uleioasă și cu erupții acneice. Consumă așadar, alimente bogate în antioxidanți, precum fructele de pădure sau citricele, alimente care conțin acizi grași Omega-3, cum sunt somonul sau tonul, dar și legume și fructe, bogate în vitamine. Ouăle conțin biotină, verdețurile ca spanacul sau varza kale conțin fier și vitamina C, iar morcovii și cartoful dulce sunt surse importante de vitamina A.
2. Ia suplimente cu vitamine
Majoritatea compușilor benefici pentru sănătatea pielii și a părului se regăsesc în alimente. Uneori, însă, este greu să le consumi pe toate astfel încât să atingi doza zilnică recomandată. Vitamina B tablete te ajută, de exemplu, atunci când pielea sau părul tău au un aspect obosit, tern, fără luminozitate. Alte suplimente pe care le poți lua sunt seleniul, zincul și fierul.
3. Bea suficientă apă
Organismul nostru este alcătuit în proporție covârșitoare din apă. Lipsa apei duce la deshidratare, iar primele semne ale des­hidratării se văd pe piele. Aceasta devine uscată, lipsită de strălucire. În cazul părului, efectele sunt asemănătoare: părul foarte uscat este casant și lipsit de vitalitate.
Protejează-te de razele UV
Expunerea la soare ajută să sinteti­zezi vitamina D, răspunzătoare de o piele luminoasă, radiantă și de păr și unghii sănătoa­se. Aproximativ 10-20 de minute de expunere neprotejată la soare sunt suficiente. Mai mult de atât devine dăunător pentru piele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.