Trupa Compact, atac virulent îndreptat înspre cealaltă formație… Compact

0
1309

Compact, cunoscuta și îndrăgita trupă rock, care are sau a avut în alcătuirea sa și câțiva arădeni, este în război cu o altă trupă care are aceeași denumire. Membrii formaţiei: Paul Ciuci – voce, chitară, Cătălin Tuţă – Popescu – clape, voce, Ionuţ John Micu – tobe și Lucian Lucas Iluţ – bas, cei care alcătuiesc (una din trupele) Compact ne-au transmis un comunicat de presă: Am aflat cu surprindere că în data de 20 septembrie, la Arenele Romane, va fi organizat un concert «Compact» care, inițial, dorea să marcheze 40 de ani de activitate a trupei, apoi subintitulat «15 ani fără Teo Peter» și, după alte corecturi: «Teo Peter reunește emblematica trupă…» etc. Spunem că «am aflat» de acest concert pentru că noi, trupa Compact, nu avem nicio legătură cu acest eveniment. Noi nu vom fi pe acea scenă! Știm despre cine este vorba. Discutăm despre oameni care în mare parte au avut doar câțiva ani de activitate în trupa Compact, discutăm despre foști membri care inițiază un eveniment în care își doresc să marcheze câțiva ani – mai mulți sau mai puțini – în condițiile în care în cea mai mare parte din acești ani ei NU au fost prezenți în activitățile concertistice și de creație ale trupei Compact. Discutăm despre oameni care ignoră o dispoziție legală, nu vor să țină cont de marca înregistrată Compact și nu au nicio jenă să includă în repertoriul lor piese care nu le aparțin, cântece scrise de alt autor, piese la care nu au avut nicio contribuție și care au fost compuse înainte ca ei să activeze în trupa Compact. Piese care au adus notorietatea acestui nume: Jocul ielelor, Mi-e tare dor de tine, Dă-mi o veste, Cântec pentru prieteni, Fata din vis etc.

Dragi prieteni, de mult timp se face confuzia că ar exista două formații Compact. Legal – repetăm, legal! – există o singură trupă Compact. Unii își închipuie că dacă adaugă o literă la denumirea unei formații (care deja este proprietara mărcii înregistrate) pot să activeze, practic, sub același nume. Acesta este un fapt nemaiîntâlnit. Nicăieri, niciodată. Pentru a întări această farsă, afișul evenimentului din data de 20 septembrie nu conține nicio fotografie și nici și nu are menționată componența grupului ce va urca pe scenă. Trupa Compact este și a rămas singura care folosește marca Compact, marcă înregistrată la OSIM.

Pe scurt: noi, trupa Compact (Paul Ciuci, Ionuț Micu, Lucas Iluț, Cătălin-Tuță Popescu), NU vom fi pe scenă la acel eveniment!.

Formație de legendă

Când mă gândesc la tine, Te voi iubi mereu, Fata din vis, Imn, Cărare peste timp, Un alt început, Mi-e tare dor de tine, Cântec pentru prieteni, Am nevoie de tine, sunt doar câteva din piesele pe care cei mai mulți dintre noi le-au fredonat cel puțin o dată în viață.

Trupa Compact a luat fiinţă în 1977, la Cluj, însă a intrat în atenţia publicului abia în 1981, an în care şi-a găsit identitatea muzicală datorită cooptării lui Paul Ciuci – solist, chitarist şi compozitor. A fost un început de drum, compoziţiile lui Paul Ciuci s-au făcut remarcate rapid datorită stilului şi timbrului aparte, iar în scurt timp, Compact a devenit una dintre cele mai cunoscute şi iubite formaţii rock din România.

În 1983 este lansat primul mare succes al formaţiei, Fata din vis, care aduce notorietatea acesteia.

În 1985, trupa Compact este invitată la Festivalul Rock de la Dresda – cea mai importantă manifestare de profil destinată ţărilor din blocul comunist -, iar un an mai târziu, efectuează turnee în fosta Uniune Sovietică şi Bulgaria.

În perioada 1991 – 1995, Paul Ciuci a plecat din trupa Compact, alăturându-se formaţiei Sfinx Experience, însă nu a putut să stea departe prea mult de trupa să de suflet, astfel că în 1996 a revenit la Compact.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.