Trupa Marionete începe, duminică, o nouă stagiune

0
196

tovarasul1Stagiunea Trupei Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad va debuta duminică, 22 septembrie, de la orele 11, cu spectacolul „Tovarăşul de drum”.
„Tovarăşul de drum” a fost realizat după o poveste de Hans Christian Andersen în regia lui Radu Dinulescu. A fost montat în 2011 la Teatrul de Marionete, instituţie aflată în subordinea Primăriei Municipiului Arad, în cadrul proiectului cu finanţare europeană Vagabondaj. Este primul spectacol din întreaga lume care îmbină tehnica teatrului de animaţie cu cea a filmului 3D, ulterior echipa montând în aceeaşi manieră şi „Pinocchio” de Carlo Collodi cu intenţia ca acest stil să devină un brand al instituţiei arădene.
Vă reamintim că din proiectul Vagabondaj au mai făcut parte Teatrul de Păpuşi din Belfort, Franţa şi Compania Karromato din Praga, Cehia. Încă de la început „Tovarăşul de drum” a fost tradus în limbile franceză şi cehă pentru a putea fi jucat în ţările de origine ale teatrelor partenere.
Spectacolul poate fi văzut doar cu ochelari speciali cu lentile colorate, care vor fi puşi la dispoziţia publicului la intrarea în sală. Din distribuţie fac parte actorii Cristian Bordaş, Carmen Mărginean şi Adina Doba. Scenografia şi marionetele sunt realizate de Nelu Pitic, sonorizarea îi aparţine lui Dorel Parfeni, iar aranjamentul de lumini lui Cornel Dume. Personajele, decorurile şi coloana sonoră au fost realizate de belgianul Armand Richelet Kleinberg. Vă reamintim că pentru scenografia spectacolului „Tovarăşul de drum” belgianul a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scenograf la ediţia 2011 a Festivalului Internaţional Atelier de la Baia Mare
Biletele pentru spectacolul „Tovarăşul de drum” pot fi cumpărate de la casa de bilete a Secţiei Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici din strada Episcopiei nr.15, preţul unui bilet fiind de 6.06 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.