Actorii Trupei Marionete revin în sala de teatru pentru prima reprezentație jucată în interior, de la începerea pandemiei de COVID 19. Spectacolul „Prostia omenească” este programat duminică, 25 octombrie, de la ora 11.00. Acesta se va desfășura în condiții speciale, astfel încât cei mici să se poată bucura de poveste în condiții de maximă siguranță.

Suntem responsabili în tot ceea ce facem. De aceea, am gândit o serie de măsuri concrete care se referă și la accesul publicului în interiorul teatrului, la modalitatea de deplasare în zonele de tranzit și la dispunerea spectatorilor în sală. Pentru a evita aglomerarea însă, îi rugăm pe adulții care îi însoțesc pe cei mici să ne ajute și să respecte programul de acces în sală și de achiziționare a biletelor.” spun reprezentanții Trupei Marionete

Iată care este însă, tot setul de măsuri de de protecție sanitară împotriva răspândirii virusului.

Publicul spectator se va grupa, păstrând distanța, pe platoul din fata Salii Marionete Str. Episcopiei nr. 15. Publicul va intra pe Str. Episcopiei nr. 15. Accesul publicului se va face gradual, după cum urmează: după staționarea în spațiul dedicat așteptării, publicul va parcurge traseul marcat, holul de intrare și locul rezervat din sala de spectacol.

Personalul desemnat al teatrului va împiedica staționarea sau gruparea mai multor persoane în spațiile de tranzit și va îndruma fiecare spectator să își ocupe locul rezervat în sală.

Pompierul de la poarta de intrare în incintă va măsura temperatura fiecărui participant la spectacol, cu monitorizarea atentă a nivelului de temperatură individual. Acesta va respecta procedura standard de repetare a măsurării temperaturii dacă ea depășește 37,3 grade Celsius. Spectatorului căruia i se stabilește la o a treia măsurare o temeperatură egală sau mai mare cu 37,3 grade Celsius nu i se va permite accesul în sala de spectacole, urmând să i se restituie contravaloarea prețului biletului.

Pentru stabilirea traseului de acces spre sala de spectacol circuitul va fi marcat cu bandă de ghidaj adezivă, bicoloră (galben-negru). Direcția de acces spre sală și respectiv, spre ieșirea din imobil, va fi marcată cu săgeți de culoare verde. Circuitul de intrare va fi pe usa din Str. Episcopiei nr. 15, pe sensul de intrare spre sală, iar cel de ieșire pe ușa laterală care dă în curtea Salii Marionete si, mai departe, pe poarta din Str. Lucian Blaga.. Cele două circuite nu se vor intersecta sau suprapune.

Sala de spectacol beneficiază de un grafic de dispunere a locurilor conform cu normele în vigoare. Variantele de grupare a publicului în sala de spectacol sunt în formulă de adult cu 1 copil, un adult cu 2 copii, excepție fiind locul singular. Se permite doar prezența unui singur adult cu copilul/copiii în sala de spectacol. Noul grafic al sălii este disponibil pe site-ul www.trupademarionete.ro .

Accesul spre toalete se va face pe un unui circuit complementar cu circuitul de iesire din sala de spectacol și va fi marcat cu bandă adezivă de culoare galben-negru.

La intrarea în incintă și în sala de spectacole vor fi amplasate următoarele dispozitive: dispenser – tun, dispenser cu rezervă pe suport metalic sau rezerve cu soluții montate pe pereți.

În incinta clădirii, publicul va fi informat asupra măsurilor de prevenire și combatere a SARS-Cov 2, prin intermediul afișajului și a informărilor audio. Acestea cuprind formulările standard privind purtarea măștii, distanțarea fizică, igiena mâinilor.

Este interzisă staționarea publicului în spațiile de tranzit, nepurtarea măștii de protecție în interiorul teatrului, formarea de grupuri mai mari de trei persoane în spațiile de tranzit, ocuparea, în sala de spectacol, a unui alt loc decât cel rezervat , nerespectarea traseului stabilit în prealabil pentru accesul și ieșirea din sala de spectacole și din clădirea teatrului și nerespectarea distanțării fizice atât în spațiile de tranzit, cât și în sala de spectacol

Biletele, în limita locurilor disponibile, se achiziționează prin rezervare telefonică, la numerele de telefon 0357/414.180, 0357/414.181 și 0746.673.691, de marți până vineri, între orele 10.00 – 14.00. Spectatorii care și-au făcut rezervare își pot ridica biletele, de la caseria Sălii Marionete, Str. Episcopiei nr. 15 și în ziua reprezentației, până cel târziu la ora 10.30. După această oră, rezervările se anulează.

Orar casierie: marți – vineri: 10.00 – 14.00, duminică: 9.30 – 11.00.

Recomandările redacției