tucusrFiindcă toate variantele de finanțare ale „Bătrânei Doamne” au căzut una după alta, iar Adrian Marțian a rămas tot la stadiul de promisiuni, suporterii arădeni i-au solicitat de aproape o săptămână lui Giovanni Catanzariti să-l caute din nou pe Marius Țucudean, patronul clubului Atletico, pentru o nouă discuție despre posibila trecere a clubului în mâinile grupării „galben-negre”. Președintele „alb-roșiilor” s-a limitat la câteva discuții telefonice cu Alexandru Meszar încheiate fără o concluzie clară, însă intervenția lui Țucudean la emisiunea „Arena Radio” de la Radio Timișoara arată că o întâlnire față în față cu Catanzariti ar putea debloca în sfârșit tranzacția. Omul de afaceri arădean a atins destule aspecte din paleta „textilistă” a verii, cum ar fi…
…despre proprietarii UTA-ei: „Pur și simplu nu mai știu ce să cred. În acte, la Registrul Comerțului, acționari figurează Giovanni Catanzariti și un alt italian al cărui nume îmi scapă (n.a. Giuseppe Guzardi), iar dacă întrebi avocații îți vor spune că Marțian a acționar majoritar, cu 80%. Noi am trimis demult o ofertă oficială pe adresa clubului și am realizat că nimeni nu vrea să dea clubul”
…despre creditările din club: „L-aș înțelege pe domnul Marțian că și-ar dori să-și recupereze banii, dar numai cu condiția de a investi în continuare în clubul UTA. Chiar dacă nu mai finan­țează echipa cu sumele din primăvară, nu este posibil să lase totul în aer. Clubul are numai datorii, de antrenori și jucători nu poate fi vorba. Dacă nu mai poate să susțină proiectul așa cum își propusese pe 3, 4, 5 ani, atunci să se retragă fără pretenții. La fel aș face și eu, dacă aș simți că nu mai pot din punct de vedere financiar. Orice om de afaceri își asumă și riscul de a pierde bani când se implică într-un proiect”.
…oferta de preluare a clubului: „Vă spun sincer că acum două săptămâni încă eram optimist, acum aproape nu mai cred în prealuarea UTA-ei. Oferta nu o s-o schimbăm, pentru simplul fapt că nu se merită să investim într-un club ce nu are bază sportivă, jucători sau grupe de copii și juniori prea răsărite. Pentru brandul UTA ne-am angajat să preluăm toate datoriile, mai mult nu vom face. S-ar putea ca în următoarele două-trei zile să se întâmple ceva, altfel…”
…preluarea UTA-ei în insolvență: „Nu-mi doresc așa ceva, ci să iau clubul simplu și sănătos, cu toate actele pe masă. Nu mai dorim să găsim creditări în club, iar acțiunile să ne revină în întregime. În schimb, ne angajăm să preluăm toate datoriile UTA-ei, care nu sunt mici, dar și să susținem pe mai departe activitatea în Liga a II-a”
…posibilitățile de investiție: „Nu știu dacă pot să promit că o voi duce pe UTA în Champions League, dar, cu siguranță, vom salva clubul în primă instanță și-l vom pune pe linia de plutire. Apoi, vrem să punem bazele unui club serios, să ne axăm mult pe copii și juniori și asta pentru că în 15-20 de ani, toate echipele ce nu fac asta au șanse mari să dispară din fotbalul românesc. Cu siguranță, nu sunt adeptul unui proiect de genul Unirii Urziceni, care, chiar dacă a ieșit campioană și a jucat în cupele europene, a existat doar câțiva ani”.
…lotul pentru eșalonul secund: „Dacă va fi să preluăm clubul, este clar că vom conta și în Liga a II-a pe mulți jucători tineri. Azi, clubul UTA mai are doar trei-patru jucători sub contract, o să încercăm să facem un lot cât mai competitiv, deși este cam târziu. O să apelăm la cluburile din zonă pentru sprijinirea noastră cu câțiva fotbaliști buni și cu ceva experiență pentru Liga a II-a, dar, repet, o să ne bazăm și pe mulți tineri. Din păcate, ne așteaptă un campionat greu, cu play-off și play-out și la care vor lua startul formații solide, care deja au cu toate loturi de jucători și antrenori. Va fi greu să ne punem și noi la punct, dar să vedem…”
…UTA Bătrâna Doamnă: „Acest club nu-și propune s-o concureze pe UTA din Liga a II-a, ci se vrea doar o alternativă, în cazul în care echipa fanion dispare. Eu am vrut și poate încă mai vreau să ajut UTA, dar dacă nu se poate… Oricum, în acte, UTA Bătrâna Doamnă nu este a mea, ci doar o sprijin puțin financiar pentru a exista o continuitate. Nu am cerut nimănui palmaresul, nu ne-am scris UTA pe piept, am venit cu o alternativă, nimic mai mult”

Recomandările redacției