mindruscaCFR Cluj îl are sub contract pe Tudor Mîndrușcă până în anul 2017, însă puternicul vârf nu a fost reținut până acum în lotul primei echipe. Fie că a evoluat la „satelitul” feroviarilor, fie că a fost împrumutat la Unirea Alba Iulia sau Fortuna Brazi, noul atacant al Sebișului nu a reușit să convingă niciun „principal” al fostei campioane a României că merită o șansă în Liga 1. Lucrurile s-ar putea schimba la finalul actualei stagiuni, deși Mîndrușcă nu ar spune nu nici unei prelungiri a înțelegerii cu gruparea de pe malul Crișului Alb, în cazul promovării în eșalonul secund. Deocamdată, atacantul de 24 de ani trăiește momentul bun sub comanda tandemului Popa – Petcuț, reușind deja două goluri în campionat, unul foarte frumos în deplasarea de la Oradea, cu Oșorheiul.
–  Tudor, multora le-a fost teamă că nu vei agrea acest împrumut în eșalonul trei…
–  Inițial, nu am dorit să las un oraș mare ca și Clujul pentru Sebiș. Mi-a fost teamă că nu o să mă acomodez, dar am găsit un grup de băieți foarte unit, care m-a ajutat să mă integrez rapid. Am ajuns să mă simt mai bine într-un oraș mai mic, dar care e îndrăgostit de fotbal.
– Valoric, cum stă lotul Sebișului?
–  După părerea mea, absolut toți jucătorii merită să joace cel puțin în Liga a II-a, dacă nu mai sus. Chiar avem o echipă foarte bună, echilibrată pe toate posturile.
– Chiar și tu ai un concurent pe post, este vorba despre Miron, care a dat deja câteva goluri în eșalonul secund.
–  Nu suntem concurenți, ci colegi și prieteni. Astăzi, poate sunt eu mai în formă, dar situația se poate schimba oricând. Dar, eu cred că totul pleacă de la o apărare bine pusă la punct, iar Sebișul are așa ceva, dovadă că am luat un singur gol și acela dintr-un penalty contestat la Baia Mare. Apoi, urmează o linie de mijloc foarte tehnică și dispusă la efort și, îmi place să cred, și un atac în nota echipei.
–  Ce-ți propui tu în acest sezon la Sebiș?
–  Pe plan personal, bineînțeles să dau cât mai multe goluri. Nu am în cap un număr anume, important este să-mi ajut cât mai mult echipa. Ea este importantă și obiectivul pe care nu avem voie să-l ratăm. Deocamdată, ne gândim din meci în meci, sperând să intrăm în play-off de pe primul loc.
–  Cât de importantă este prezența lui Ionuț Popa la echipă?
–  Având în vedere că are o experiență vastă în Liga 1, foarte importantă. Ne dă sfaturi utile, umblă mai ales la mentalitatea noastră și face o echipă bună cu antrenorul Mihai Petcuț. Fiindcă profesional domnul Popa nu mai trebuie să demonstreze nimic, este clar că noi, jucătorii, suntem singurii care avem de câștigat de pe urma acestei colaborări.
–  Ce spune succesul clar contra Oșorheiului, obținut în deplasare?
–  Înseamnă un meci bine pregătit și bine jucat de toată lumea, o încredere mare în forțele noastre. Dar, de acum am uitat ce a fost vineri și vrem să câștigăm neapărat și contra Dejului.

Recomandările redacției