Nu de puţine ori s-a dovedit că atât în accidentele de circulaţie cât şi în cele de muncă sau de aiurea, cauza principală o constituie insomnia, odihna insuficientă sau mai concret tulburările de somn, tulburări care provoacă indiscutabil oboseala şi neatenţia, cauze care duc nu de puţine ori chiar la suprimarea de vieţi nevinovate. Tocmai de aceea, cei implicaţi în eradicarea acestor cauze din societate, specialişti în somnologie-somnografie, medici de familie, nutriţionişti, homeopaţi se vor întâlni într-un simpozion vineri şi sâmbătă, 27-28 ianuarie a.c. la o clinică din Aradul Nou pentru a dezbate pe temă.

Dr. Otilia Ţigănaş, medic de familie şi unul dintre principalii organizatori ai simpozionului ne-a declarat, venind cu amănunte: „Ne vom întâlni cu reprezentanţi ai Poliţiei Arad-Serviciul Rutier, cu reprezentanţi ai Transportatorilor, ai instructorilor auto, pentru a discuta împreună despre impactul lipsei de somn asupra traficului rutier, despre legislaţia românească în comparaţie cu cea europeană, norme de aplicare, despre siguranţa în trafic şi soluţiile comune pentru evitarea dramelor. În paralel cu sala lucrărilor şriinţifice, vor exista şi demonstraţii practice, sau informări ale publicului interesat.“

La acest simpozion sunt invitaţi să participe conducători auto, pietoni, toţi cei interesaţi de consecinţele tulburărilor de somn în viaţa privată sau profesională ale oamenilor.

„Adresa clinicii unde se ţine simpozionul este: Calea Timişorii nr. 30, iar participarea la simpozion se face fie pe bază de invitaţie, fie cu un telefon de confirmare, la nr. 0745-523.291, urmând ca vizitatorilor să li se aplice, demonstrativ, chestionare privind riscul de a dezvolta SAS (sindromul apneei de somn), urmate de informări privind metodele de diagnostic şi tratament“, a mai precizat medicul Otilia Ţigănaş.

 

Recomandările redacției