Doi bărbați din România și Ungaria care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind certificate de vaccinare împotriva COVID-19 care aparţineau altor persoane au fost depistați de Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand.

În data de 14.11.2021, în jurul orei 01:40, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul deintrare în țară, un cetățean maghiar în calitate de șofer al unui microbuz înmatriculat înUngaria și un cetățean român ca pasager, care se deplasau din Ungaria în România.

La controlul de frontieră, cele două persoane au prezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzute cu cod QR, eliberate de autoritățile din Slovacia, întrucât Ungaria face parte din zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic. În urma scanării codurilor QR ale certificatelor, s-a constatat faptul că datele generate în urma scanării aparțin altor persoane”, transmite purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Arad.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției