Ca să facem un joc de cuvinte putem spune că turul sezonului a Ligii a IV-a Arad a fost desăvârșit pentru… Săvârșinul lui Marius Cătălin Neamț. Toată lumea în comuna regală îi recunoaște meritul fostului
atacant al UTA-ei în ascensiunea echipei de fotbal, care a luat primul eșalon județean în piept după câteva sezoane în care s-a ferit de el. Primele 15 etape i-au dat multă încredere Cetății. Deși au fost și rezultate ce nu-i fac neapărat cinste, cele 16 puncte puse la păstrare pentru un loc 10 (din 16) sunt considerate un punct de plecare pentru viitor.
Neamț a știut de la bun început că trebuie să-și construiască un ax experimentat și, în același timp, valoros și de aceea a apelat de la bun început la Cristian Irimia între buturi, la Sebastian Cotuna în defensivă (ulterior acesta a jucat la mijloc) și Flavius Pavel în atac. Îl mai avea lângă el pe colegul de generație, Silviu Iștoc și mai apelând și la câțiva fotbaliști de la Făget (județul Timiș), dar și câțiva jucători tineri talentați din zonă s-a luat la trântă cu restul combatantelor. „Eu zic că echipa, adunată foarte repede în vară și la ce condiții i-am putut oferi, s-a comportat foarte bine. La început ne temeam să nu facem o greșeală jucând în Liga a 4-a, și vom pierde pe bandă rulantă, dar, până la urmă, eu zic că am fost una dintre surprizele plăcute ale campionatului. Când am avut toți jucătorii din lot la dispo­ziție am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu oricine. Din păcate, au fost și meciuri în care am avut absențe importante și rezultatele nu au fost tocmai bune. În special, lipsa lui Irimia și Pavel s-a văzut, deși ambii au tras de ei cât au putut. Pentru mine, ambii sunt un exemplu pentru cei mai tineri, m-au impresionat prin seriozitatea, se vede că au jucat mai sus la echipe importante. În jurul lor, vrem să construim lotul pentru la primăvară. De fapt, noi, ca și conducători, suntem datori să-i asigurăm lui Cătălin Neamț condiții bune, un buget cu care să-și facă treaba. El e motorul, creierul nostru, fără el nu am fi avut astăzi fotbal de Liga a 4-a la Săvârșin, unde, până la urmă este mult mai bine din toate punctele de vedere. În primul rând, arbitrajele sunt mai bune, suntem mai respectați decât în Liga a 5-a și chiar dacă mai sunt greșeli nu sunt făcute cu intenție”, recunoaște Cristian Tripa, președintele Asociației Sportive Cetate Săvârșin, ajutat la conducerea nou promovatei de „veteranul” Iorga Părăoan.
Acesta a recunoscut că, probabil, clubul va renunța la doi-trei jucători care nu au dat satisfacție în campania de toamnă, dar sunt pregătite resursele pentru trei-patru achiziții importante. „Suntem pe cale să luăm un sponsor important lângă noi, sperăm să convingem Consiliul Local și Pri­măria să ne mai suplimenteze puțin bugetul să ne prezetăm și mai bine decât am făcut-o până acum. Deocamdată, am putut asigura 40 de mii de lei anual la fotbal”, ne-a mai mărturisit Tripa.
Acesta speră ca Săvârșinul să mai atragă și alte talente din zonă, mai ales că restul localităților învecinate au echipe în eșaloanele inferioare. „Contăm deja pe frații Petrean din Bîrzava, Adrian și Daniel, doi tineri de mare perspectivă în opinia noastră, e și Marc care deja a confirmat partial așteptările, dar mai sunt și alții”, mai spune șeful Cetății.
În fine, Săvârșinul vrea să se pună la punct și cu baza sportivă și, implicit, să atragă mai mulți oameni la teren. „Ne propunem să finalizăm tribunele, dar ne vom mai ocupa și de gazon, în funcție de cum ne permite vremea. În acest tur de campionat nu am avut sub 100 de spectatori la meciuri, la unele meciuri au fost și 200, 250, însă dacă am fi putut juca duminica și nu sâmbăta, când la țară omul mai are treburi la câmp sau în gospodărie, sunt sigur că ar fi fost mai multă lume lângă noi. Cert este că suntem în grafic cu toate după această primă jumătate de an în Liga a 4-a, dar asta ne obligă cumva să facem și mai multe chiar începând cu primele zile ale lui 2017”, a încheiat Tripa.

Recomandările redacției