Turist în România: 3 locuri minunate pe care să le vizitezi în această vară

0
270

Pandemia de coronavirus a dat peste cap vacanţele multor ro­mâni în această vară. Multe state au introdus restricţii pentru turiști pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2, iar riscurile unei călătorii în afara României, în această perioadă, sunt destul de mari, în contextul în care numărul cazu­rilor de Covid-19 se înmulţește pe zi ce trece.
Țara noastră are multe locuri frumoase care merită vizitate, fiind o destinație de vacanță pentru mulți turiști străini. Anul acesta, poți să fii turist în propria țară și să te bucuri de ce are de oferit România. Dacă încă nu știi ce să vizitezi în România în această vară, îți prezentăm câteva locuri de poveste în care îți poți petrece vacanța.
Băile Felix
Stațiunea Băile Felix se află la apro­ximativ nouă kilometri distanță de Oradea și este o destinație ideală pentru turismul balnear. Stațiunea oferă condiții de relaxare, odihnă și recuperare. Tempera­tura apelor termale este între 20 și 49 de grade Celsius. Datorită conținutului ridicat de săruri minerale, tratamentele cu ape din băi termale sunt recomandate pentru mai multe afecțiuni, printre care reumatisme, afecțiuni post-traumatice, afecțiuni neurologice și ginecologice.
Salina Turda
La 30 de kilometri de Cluj se află Salina Turda, care la începuturile ei a fost una dintre cele mai importante saline ale Transilvaniei. Situată la câteva sute de metri sub pământ, Salina Turda este în prezent o atracție pentru turiști, aici fiind amenajate un teren de sport, un loc de joacă pentru copii, un muzeu natural, un lac, precum și o unitate de cazare în care se află și un centru SPA. Microclimatul sa­linei este favorabil pentru tratarea afecţiunilor aparatului respirator.
Cimitirul Vesel din Săpânța
Considerat a fi locul în care se râde în fața morții, Cimitirul Vesel din Săpânța este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din țară. Acesta este un muzeu în aer liber în care sunt peste 850 de cruci vesele. Epitafurile scrise pe cruci laudă sau dojenesc caracterele și viața celor morți și, de cele mai multe ori, au o notă ironică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.