Turneul de la Palermo este o bombă cu ceas

0
172

Turneul de la Palermo, prima competiție în circuitul WTA după cinci luni, ridică multe semne de întrebare despre cum s-ar putea desfășura în continuare tenisul profesionist
Toate privirile sunt îndreptate pe turneul de la Palermo în această săptămână. În tot contextul pandemiei de COVID-19 este de văzut cum se poate desfășura tenisul în aceste condiții. După ce toate jucătoarele participante au fost testate la sosirea în Sicilia, una singură a fost depistată pozitiv la noul coronavirus. Pe lângă diverse recomandări de igienă și distanțare, la intrarea în complex fetele sunt obligate să poarte mască și să li se ia temperatura.
Zilele trecute, cotidianul Marca a scris că normele nu sunt chiar atât de bine stabilite, mai ales că în hotelul oficial al jucătoarelor sunt cazați și turiști. O informație care l-a făcut să reacționeze pe Richard Gasquet.
„E scandalos ce se întâmplă acolo! Nu se poate ca jucătoarele să stea în același loc cu turiștii, nu știu cum a acceptat WTA așa ceva. Hotelul ar trebui rezervat exclusiv pentru participante și antrenorii lor! Dacă nu se poate, atunci turneul trebuie anulat. E scandalos că fetele sunt în contact mereu cu ceilalți oaspeți“, a spus francezul în vârstă de 34 ani pentru L’Equipe.
Circuitul masculin ar trebui să se reia pe 22 august cu turneul de la Cincinnati, mutat la New York. Donna Vekic, favorită 6 la turneul din Italia, a povestit cum e la fața locului.
„Toată lumea spune că aici, la Palermo, suntem într-o bulă, dar nu e așa. Nu o să mint și o spun că sunt închisă în cameră când nu e cazul de așa ceva. Am mers la cină în oraș, am fost atenți, desigur, am păstrat distanța. La fel fac și aproape 90 la sută dintre celelalte jucătoare prezente aici“, a spus croata de pe locul 24.
Anett Kontaveit din Estonia a povestit că s-a panicat atunci când a ieșit din camera de hotel fără mască, în țara sa nefiind obligatorie purtarea lor.
„La noi viața a decurs normal, fără măști sau distanțare. E diferit ce se întâmplă în Italia, am avut nevoie de câteva zile pentru a mă adapta. Când am plecat de acasă am simțit un pic de teama având în vedere câte norme a trebuit să respect pentru a juca aici“, a spus favorita 4.
Petra Martic, principala favorită, a fost mai îngăduitoare cu ce se petrece la Palermo.
„Nu cred că se întâmplă ceva normal în aceste zile, fie că vorbim despre un turneu de tenis sau de oricare alt domeniu profesionist. Să încercăm să nu căutăm perfecțiunea în aceste momente și să fim mulțumiți cu ce putem avea acum”, a spus a 15-a jucătoare a lumii, citată de The National.
Sursa: gsp.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.