Pro UrbePalatul baronului Neuman face parte din salba de palate ce înconjoară Primăria. Palatul este unul dintre obiectivele cele mai fotografiate de pe Bulevard. Este unic cu turnul său, ce stă gata-gata să se năruiască. Unii îl fotografiază, drept o minune de arhitectură, are  baza ciuruită de vreme, cu componente ce se detașează să cadă și totuși, turnul încă n-a căzut.
Acum să intrăm în amănunte. Suntem în 2013 și turnul stă falnic din 1892, fără ca cineva, după 121 ani, să întreprindă vreo măsură de întreținere. Stă și stă, că arhitectul Tabacovici l-a proiectat să stea. Numai că materialele, lemnul, a început să putrezească și sticla lipsă de la geamuri și lucarne desăvârșesc opera distructivă a timpului. Priviți fotografia și feriți-vă apoi să nu vă cadă-n cap.
Spuneam că este un obiectiv fotografiat de turiști străini, de  arădeni, dar și de mine, din ce în ce mai îngrozit, cu data fotografiei pe care o consemnează PC-ul, ca un robot, ce execută comenzile din program fără să crâcnească. Calculatorul meu nu greșește. De data aceasta, să nu avem vorbe, stimați consilieri CLM, am îndosariat fotografia și am pornit un contor care numără zilele turnului. Nimic pe lume nu-i întâmplător, până și cutremurele se pot anticipa. Priviți, dragi aleşi, voi cei mai puternici oameni din 2012 până în 2016, cât vă ține mandatul. Voi aveți în subordine totul în oraș, rămâne să apăsați pe butonul cel care sună alarma, fie că-i de la Inspecția în Construcții, ori de la Protecția Muncii, de la Poliție ori de la Jandarmi, de la Comitetul de Proprietari… strigați și spuneți-le: – „Să nu avem vorbe”. Azi v-am sesizat că turnul nu mai are zile multe, voi ce faceți? Palatul este monument istoric și cine-l are, nu plătește impozit.
(B.B.)

 • Eu , tatal meu , mama mea , bunica mea, proprietari in acest imobil
  Palatul Neumann
  dorim de multa vreme sa ne intrebe si pe noi cineva daca santem de acord cu repararea podului,refacerea turnurilor, acoperisului,fatadei interior exterior,refacuta curtea etc. Santem de acord sa platim o rata lunara pentru aceste interventii.!!! Pe nimeni nu intereseaza nimic , nimeni nu ne intreaba nimic pe aceasta tema…

  Pacat de asa cladire frumoasa si nimeni nu e interesat pentru refacere !!!

  ar trebuii proprietarii acestei cladiri amendati sau chiar scoase la licitatie apartamentele celor ce se opun renovarii cladirii !!! normal sa se faca plata in rate in functie de mp (suprafata ) , pensie , salar e.t.c.

  2 , 3 , 5 , 10 firme de constructii o licitatie si sa treaca la treaba !

  un avans strans de la proprietari , acel proprietar care nu e de acord cu renovarea scos apartamentu la licitatie si vandut ! fara nici o discutie !
  In strainatate asa ceva nu vezi !!!

  Pe strada cu cinema ARTA s-a renovat o cladire ti-e mai mare dragu sa o privesti !!!

  La noi de ce nu se poate asta???

  Si mai sant si doua cluburi (discoteci ) in acest imobil!!! Asa ceva nu e posibil !!! Acestia sant in functiune ilegal in acest imobil. Nimeni nu a venit la noi sau la vreun vecin cu un tabel pentru strans semnaturi sa il intrebe daca e de acord sau NU sa se deschida club (discoteca ) in acest imobil Palatul Neumann. Bine inteles acestia au deschis fara acceptul proprietarilor !!! Ca urmare : galagie , la masini oglinzi rupte,zgariate, lovite cu sticle , sticle in curte sparte pe casa scarii ce sa mai vorbim , urina ,sticle sparte, mizerie desene pe pereti , e.t.c. dupa fiecare noapte de functionare . Asa ceva doar de cand s-au deschis cluburile (discotecile ) !!!

  Asa ceva nu e posibil din tot ce am scris .

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției