UAV a găzduit Adunarea Generală a Uniunii Studenților din România

0
358

Universitatea Aurel Vlaicu a găzduit, la sfârșitul acestei săptămâni, Adunarea Generală a Uniunii Studenților din România (USR), transformând Aradul într-o veritabilă capitală a studențimii românești. Potrivit celor spuse de Alin Grigore, președintele USR, la întâlnirea de la Arad au participat liderii a 102 dintre cele 107 asociații studențești care fac parte din uniune, aceștia dându-și întâlnire aici pentru a discuta despre problemele învățământului superior românesc. „Mă bucur foarte mult că ne-am reunit, weekendul acesta la Arad. Adunarea Generală a USR a ajuns la cea de a 44-a ediție, ceea ce spune foarte mult despre tradiția uniunii. Țin să îi mulțumesc mult doamnei rector, prof. univ. dr. Ramona Lile, cu atât mai mult cu cât, realația dintre conducerea UAV și Liga Studenților din cadrul UAV este printre cele mai bune din țară. Vom discuta despre raportul de activitate al conducerii USR, despre noul an universitar și despre dezvoltarea personală a studenților, având în vedere că acesta este unul dintre obiectivele importante ale USR”, a spus în deschiderea Adunării Generale Alin Grigore.

Aradul, pe harta studențimii din țară

În continure, a luat cuvântul prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, care a ținut să vorbească despre parteneriatul existent între universitate și studenți, dar și despre buna colaborare cu autoritățile locale. „Bine ați venit la Arad. Îmi place să mă simt alături de voi ca și cum aș fi din nou studentă. Trebuie să știți că noi, la Arad, avem o colaborare foarte bună cu autoritățile locale, cu Prefectura, Consiliul Județean, Primăria Arad și cu Primăria Ghioroc, care au fost și sunt alături de noi. Chiar dacă suntem o universitate de mărime medie, studenții noștri organizează foarte multe activități și participă la foarte multe activități, iar faptul că Adunarea Generală a USR se desfășoară la Arad este încă o dovadă în plus că se află pe harta studențimii din România”, le-a transmis celor prezenți prof. univ. dr. Ramona Lile.

Au mai vorbit Lucian Cozma, reprezentantul Prefecturii, Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Călin Bibarț, viceprimarul municipiului și Corneliu Popi Morodan, primarul comunei Ghioroc, unde are loc în fiecare vară o manifestare intrată deja în tradiția mișcării studențești de la UAV, Ghioroc Summer Fest. „Primăria Ghioroc este un partener dedicat al studenților de la UAV. Când am ajuns primar, erau de un an pe plajă și făceau cu greu față lipsurilor cu care se confruntau. Aveau două umbrele și mult entuziasm. Le mulțumesc că au păstrat acest entuziasm până astăzi la Ghioroc Summer Fest. În ceea ce mă privește i-am ajutat cum am putut, o dată mai puțin, altă dată mai mult…”, a susținut primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.