Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Academia Oamenilor de Ştiinţă şi Asociaţia pentru Cer­cetare Multidisciplinară din Zona Vest a României au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de a XVIII-a ediţie a simpozionului „Tinerii şi cercetarea multidisciplinară“. Lucrările au avut loc la Timişoara şi Arad timp de două zile.
Au participat cercetători şi profesori universitari din Timişoara şi Arad.  La workshop-ul defăşurat la Arad, având ca temă „Excelenţa în cercetarea ştiinţifică din Universitatea Aurel Vlaicu – prezent şi perspective”, au fost prezentat reali­- zările din cadrul Institului de Cercetare, Dezvoltare, Inovare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale din cadrul UAV, de către directorul institutului, conf.univ.dr. Cecilia Sârghie.
De menţionat că la eveniment a participat şi preşedintele de onoare al Asociaţia pentru Cer­cetare Multidisciplinară din Zona Vest a României, dr. Nicolae Farbas care a vorbit despre importanţa organizării unor asemenea manifestări pentru a se veni în sprijinul tinerilor cercetători prin oferirea de oportunităţi de colaborare în pro­iecte de cercetare. De asemenea, conf. dr. ing. Flaviu Frigură, preşe­dintele Asociaţiei pentru Cercetare Multidisciplinară din Zona Vest a României, a punctat principalele realizări ale asociaţiei din ultima perioadă precum şi necesitatea derulării unor proiecte de cercetare multidisciplinare la nivel regional care să creeze posibilitatea cercetătorilor din această zonă de a conlucra în diferite domenii.
Mai trebuie spus că prof. univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV,  a salutat prezenţa la Arad a distinşilor invitaţi şi a subliniat importanţa acestei asociaţii pentru mediul academic din regiune. „Ne bucurăm să facem parte din această asociaţie care promo­vează munca de cercetare şi mai ales implicarea tinerilor cercetători în colective de cercetare. Sperăm ca asemenea eve­- nimente în care să fie implicat mediul academic al universităţilor din regiune să creeze posibilitatea dezvoltării unor pro­- iecte de cercetare comune între universităţile partenere”, a spus prof. univ. dr. Ramona Lile.
Mai trebuie spus că moderatorul şi organizatorul evenimentului a fost dr.ing. Ionel Popescu Mitroi din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară a UAV.
(L.Ş.)

Recomandările redacției