UAVConducerea Universităţii Aurel Vlaicu a prezentat stadiul în care se află proiectul NANOFOL, proiect internaţional care are ca scop îmbunătăţirea tratamentului în cazul bolilor cronice inflamatorii. Universitatea de stat arădeană face parte dintr-un consorţiu format din 13 parteneri care provin din opt ţări ale Uniunii Europene. Recent, la Viena a avut loc o întâlnire pentru ca reprezentanţii instituţiilor implicate în proiect să facă o analiză a proiectului.
„Nu putem decât să ne bucurăm că universitatea noastră face parte din acest consorţiu de cercetare. Este un parteneriat care demonstrează că la UAV sunt cadre didactice extrem de bine pregătite şi laboratoare performante unde se face cercetare la vârf. Doamna prorector Florentina Munteanu a participat la Viena, la o întâlnire de lucru care a avut ca scop analizarea rezultatelor obţinute până acum”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul universităţii de stat arădene.
La rândul său, prof. univ. dr. Florentina Munteanu, prorectorul pentru cercetare al UAV, susţine că proiectul NANOFOL se desfăşoară conform planificării iniţiale, urmând ca în cel mai scurt timp să apară rezultatele de tip farmaceutic. „Proiectul NANOFOL are adoptată o strategie de ameliorare a riscurilor pentru a îndeplini obiectivele propuse printr-o strategie «pas cu pas» astfel încât în mod anonim să fie îmbunătăţit conceptul, pornind de la soluţii cu risc scăzut la cele cu risc ridicat care asigură testare redusă pe animale şi o siguranţă umană ridicată”, susţine prorectorul UAV. Prof. univ. dr. Florentina Munteanu a ţinut să precizeze că rezultatele obţinute până în prezent demonstrează că nanodispozitivele produse în cadrul consorţiului sunt bine tolerate la experimentările „in vivo”.

Recomandările redacției