UAV 021214

Conducerea UAV prezintă modul în care sunt stabilite salariile

La fel cum a procedat şi anul trecut, Universitatea Aurel Vlaicu alocă şi anul acesta o sumă importantă pentru plata unor diferenţe salariale câştigate în instanţă de membrii sindicatului Alma Mater. „Universitatea noastră va aloca peste 170.000 de euro, din fonduri proprii pentru plata restanţelor salariale stabilite conform Legii 221/2008. Sindicatul Alma Mater a câştigat un proces pentru măriri salariale, astfel încât în fiecare an alocăm o anumită sumă pentru acest lucru. Anul trecut am alocat 25% din banii necesari, anul viitor vom aloca încă 25%, apoi, la final se va da 35%. Trebuie spus însă că şi ministerul contribuie cu 33%, adică cu 100.000 de euro”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV.

Aceasta a prezentat, de asemenea, şi modul în care se stabilesc salariile la universitatea de stat arădeană. „Toate salariile sunt stabilite în conformitate cu legea, noi fiind o universitate de stat neputând da nici mai mult, nici mai puţin. Se finanţează cel mult o normă de licenţă, iar la master se finanţează tot o normă. De menţionat că şi în cazul celei de a doua norme, se finanţează tot la nivel de profesor sau conferenţiar. Dacă cineva are şi un al treilea salariu, înseamnă că acesta este finanţat din bugetul unor programe sau proiecte. Dacă cineva nu are mai mult de două norme înseamnă că nu are proiecte”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

La rândul său, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, a ţinut să precizeze că universitatea are o situaţie financiară bună, astfel încât îşi permite să plătească salariile şi diferenţele salariale stabilite de instanţă din fonduri proprii. „Alte universităţi au accesat linii de credit pentru plta salariilor sau sunt executate silit. Noi plătim din fonduri proprii. Trebuie să ştiţi că facem un efort bugetar mare achitând diferenţele salariale conform Legii 221/2008”, susţine prof. univ. dr. Ramona Lile.

Recomandările redacției