UAV

Reprezentanţii UAV pun un accent deosebit pe inteligenţa artificială

Caravana ARIA (Asociaţia Română de Inteligenţă Artificială) ajunge la Universitatea Aurel Vlaicu. Este vorba despre un proiect naţional care vizează regruparea şi animarea comunităţii ştiinţifice în inteligenţă artificială din România şi care îşi propune vizitarea unui număr cât mai mare de centre de cercetare universitare şi private din ţară. „Universitatea noastră va fi vizitată de Caravana ARIA, care va mai trece prin Bucureşti, Craiova, Timişoara şi Cluj, urmând să ajungă la Arad joi. Faptul că am fost introduşi şi noi pe această linie de vest arată faptul că se cunoaşte activitatea colegilor noştri şi în special a doamnei prof. univ. dr. Valentina Bălaş”, a declarat prof. univ. dr.  Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV. În continuare, aceasta a ţinut să menţioneze că universitatea de stat arădeană devine membru al UNESCO UniTwin, o entitate care conduce programe de cercetare avansată, educaţie şi programe de dezvoltare în ariile de competenţă UNESCO, prin construirea de reţele între universităţi şi încurajează cooperarea între universităţi prin transferul de cunoştiinţe. „Suntem membri fondatori ai UNESCO UniTwin, astfel încât colegii noştri trebuie să fie foarte activi şi pe această platformă”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV, a ţinut să o felicite pe prof. univ. dr. Valentina Bălaş opentru implicarea în cele două proiecte. „O felicit pe prof. univ. dr. Valentina Bălaş, pentru că a introdus Aradul pe lista marilor centre universitare. Caravana ARIA reprezintă o oportunitate pentru a dobândi o imagine de ansamblu detaliată asupra cercetării  şi educaţiei în inteligenţă artificială, de a crea noi legături, prucum şi de a întări legăturile existente cu centre universitare şi companii cu activităţi de cercetare şi dezvoltare în IT”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile.

La rândul său, prof. univ. dr. Valentina Bălaş a spus câteva cuvinte despre cele două proiecte. „Caravana ARIA îşi propune realizarea unui studiu sociologic pentru a se observa ce se întâmplă cu fenomenul de inteligenţă artificială în România. Prin UNESCO UniTwin se urmăreşte dezvoltarea unor programe proprii de cercetare şi predare în domeniul sistemelor complexe, în contextul unor resurse comune puse la dispoziţie de reţeaua Campusului Digital Internaţional”, susţine prof. univ. dr. Valentina Bălaş.

Recomandările redacției